Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure: Ζοφερές οι ενδείξεις για την παγκόσμια οικονομία - Να μην αγνοούν οι Κεντρικές Τράπεζες τα μηνύματα των αγορών

tags :
Coeure: Ζοφερές οι ενδείξεις για την παγκόσμια οικονομία - Να μην αγνοούν οι Κεντρικές Τράπεζες τα μηνύματα των αγορών
Οι αγορές στέλνουν ένα αρκετά ανησυχητικό μήνυμα σε αντίθεση με τα καλά οικονομικά μεγέθη υποστηρίζει ο Coeure
Για ζοφερές ενδείξεις όσον αφορά την «υγεία»  της παγκόσμιας οικονομίας κάνει λόγο ο Benoit Coeure, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και ένας από τους πιθανούς διαδόχους του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, υπογραμμίζοντας πως έχει μειωθεί πλέον η ικανότητα αντιμετώπισης της επόμενης κρίσης λόγω και της κατάρρευσης στη συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και στην Κίνα.
Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Coeure υποστηρίζει πως οι αγορές στέλνουν ένα αρκετό ανησυχητικό μήνυμα, το οποίο πάντως είναι σε αντίθεση με τα οικονομικά δεδομένα.
«Η διαμόρφωση των τιμών στην αγορά των ομολόγων δημιουργία μια εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία είναι αρκετά ζοφερή.
Οι Κεντρικές Τράπεζες δεν θα πρέπει να αγνοούν τα μηνύματα των αγορών.
Δεν θα πρέπει βέβαια όμως και να τα ακολουθούν τυφλά» λέει ο Coeure, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητή αυτή η διαφορά μεταξύ των τιμών της αγοράς και των οικονομικών δεδομένων.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενόψει των αποφάσεων της Fed με τους επενδυτές να αναμένουν να δουν πόσο γρήγορα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια σε περίπτωση ύφεσης.
Τον περασμένο μήνα η ΕΚΤ είχε εκφράσει την ανησυχία της για την «υγεία» της οικονομίας στην Ευρωζώνη σηματοδοτώντας ότι ετοιμάζεται για ένα νέο κύκλο μέτρων τόνωσης της οικονομίας.
«Αν και στην ΕΚΤ μιλούσαμε για τον προγραμματισμό αντιμετώπισης μιας έκτακτης ανάγκης, ίσως στις επόμενες συναντήσεις μας να είμαστε κοντά στη στιγμή όπου οι κίνδυνοι θα έχουν υλοποιηθεί» είπε ο Coeure, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο η συνεργασία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση κρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης