Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχέδια για έκδοση 15ετούς ομολόγου μετά τις εκλογές – Αναβάθμιση σε ΒΒ της Ελλάδος 2 Αυγούστου ή 25 Οκτωβρίου 2019

tags :
Σχέδια για έκδοση 15ετούς ομολόγου μετά τις εκλογές – Αναβάθμιση σε ΒΒ της Ελλάδος 2 Αυγούστου ή 25 Οκτωβρίου 2019
Πότε θα έρθει η πρώτη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας με κυβέρνηση ΝΔ;
Σχέδια για έκδοση 15ετούς ομολόγου μετά τις εθνικές εκλογές προς τα τέλη Ιουλίου ή το αργότερο μέσα στον Σεπτέμβριο 2019 φαίνεται ότι επεξεργάζονται στελέχη που θα διαδραματίσουν ρόλο… στην διαχείριση του δημοσίου χρέους στην επόμενη κυβέρνηση.
Με βάση πληροφορίες ενώ θεωρείται «εύκολη» λύση η έκδοση 3ετούς, 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει ένα ακόμη πιο σημαντικό βήμα.
Η έκδοση ομολόγου 3 έως 7 ετών θα είναι επανάληψη των προηγούμενων εκδόσεων σε χαμηλότερα επιτόκια αλλά χωρίς μεγάλη βαρύνουσα σημασία.
Η έκδοση 15ετούς ομολόγου κοντά στο 3% θα είχε ιδιαίτερη σημειολογία καθώς θα λήγει το 2034 δηλαδή θα ξεπερνάει το 2032 που είναι η ημερομηνία όπου φθάνουν οι παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος σε μακροπρόθεσμη βάση.
Η έκδοση 15ετούς ομολόγου θα είναι ένα μήνυμα ότι οι διεθνείς επενδυτές θεωρούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και πέραν των μακροπρόθεσμων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί έως το 2032.
Ως προς την τιμολόγηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 25ετές ελληνικό ομόλογο έχει επιτόκιο 3,5% πρόκειται για τα χαμηλότερα επιτόκια που είχε ποτέ η Ελλάδα απόρροια όχι τόσο της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής αλλά κυρίως λόγω της ακραίας κερδοσκοπίας που έχει εκδηλωθεί στα ελληνικά ομόλογα αλλά και στα χρεόγραφα της Νοτίου Ευρώπης.

Πότε θα έρθει η πρώτη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας με κυβέρνηση ΝΔ;

Με βάση ενδείξεις η πρώτη αναβάθμιση της Ελλάδος με κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει ή στις 2 Αυγούστου από την Fitch  σε ΒΒ από ΒΒ- δηλαδή κατά 1 κλίμακα – σενάριο όχι πολύ πιθανό – ή στις 25 Οκτωβρίου από την Standard and Poor’s από Β+ σε ΒΒ.
Στις 23 Αυγούστου η Moody’s δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα καθώς όπως έχει ανακοινώσει δεν θα προβεί σε νέα αλλαγή της πιστοληπτικής ικανότητας έως το τέλος του 2019.
Ήδη η Moody’s βαθμολογεί την Ελλάδα σε Β1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης