Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικό τέλος στον «αρραβώνα» Aldemar- HIG

tags :
Οριστικό τέλος στον «αρραβώνα» Aldemar- HIG
Γιατί δεν προχώρησε η συγκρότηση σχήματος στα πρότυπα των Oaktree- οικογένειας Ανδρεάδη. Το ένα βήμα πίσω της Aldemar και η οριστική διακοπή σχέσεων
Σε βελούδινο διαζύγιο κατέληξε ο «αρραβώνας» του private equity fund H.I.G με τον ξενοδοχειακό όμιλο Aldemar της οικογένειας Αγγελόπουλου, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί για μια ευρύτερη συμμαχία στο πρότυπο των Oaktree – οικογένειας Ανδρεάδη.
Όπως είχε αποκαλύψει το Bankingnews, η HIG Capital εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ ( ΤΕΝ ΑΕ) την οποία ήλεγχαν ο Μ. Παπαδόπουλος και ο όμιλος Aldemar. Βάσει της συμφωνίας η HIG Capital κάλυψε αύξηση κεφαλαίου της ΤΕΝ ΑΕ και εν συνεχεία αγόρασε την εναπομείνασα συμμετοχή των Aldemar και Μ. Παπαδόπουλου.
Ενώ αρχικά η διαχείριση των δύο ξενοδοχείων της ΤΕΝ ΑΕ στη Ρόδο παρέμεινε στην Aldemar, όπως είχε συμφωνηθεί, εν συνεχεία δεν βρέθηκε ικανοποιητική φόρμουλα ώστε HIG και οικογένεια Αγγελόπουλου να συγκροτήσουν ένα κοινό σχήμα δραστηριοποίησης στον ξενοδοχειακό τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι της Aldemar αρνήθηκαν μετοχική σύμπραξη, επιθυμώντας να διατηρήσουν τον ξενοδοχειακό όμιλο σε αυτόνομη πορεία.  
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η διακοπή της διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων της ΤΕΝ ΑΕ από την Aldemar, και η HIG Capital στράφηκε στην Atlantica του Κύπριου επιχειρηματία Ν. Νικολαίδη, ο οποίος αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το γερμανικό ταξιδιωτικό όμιλο TUI.
H Aldemar συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της έχοντας εξασφαλίσει από το deal της ΤΕΝ ισχυρή ανάσα ρευστότητας καθώς πούλησε το ποσοστό της, ενώ εισέπραξε δάνειο περίπου 10 εκατ. ευρώ, που είχε χορηγήσει στην ΤΕΝ ΑΕ.
Από την άλλη, η HIG βρέθηκε με δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο ( Amillia Mare και Paradise Village) συνολικής δυναμικότητας 1600 κλινών, αλλά χωρίς στρατηγικό συνεργάτη που μπορεί να λειτουργήσει ως διαχειριστής των επενδύσεών της στον κλάδο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης