ΚΚΕ: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον Τσίπρα – Πριν λίγες μέρες χαρακτήριζε «τζούφιες» τις γεωτρήσεις της Τουρκίας

ΚΚΕ: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον Τσίπρα – Πριν λίγες μέρες χαρακτήριζε «τζούφιες» τις γεωτρήσεις της Τουρκίας
Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με την Τουρκία, σημειώνει το ΚΚΕ.
Τις μεγάλες του ανησυχίες εκφράζει εκ νέου το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας  «τη στιγμή που» όπως αναφέρει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για ‘’θετική ατζέντα’’ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικοΝΑΤΟϊκού παράγοντα.»
«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν λίγες μέρες, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας έκανε λόγο για ‘’τζούφιες γεωτρήσεις’’ της Τουρκίας.
Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση», σημειώνει το ΚΚΕ.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.
Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της «συμμάχου» Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες», αναφέρει το ΚΚΕ, που ζητά επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή που επέβαλαν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS