Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιρανική κυβέρνηση: Δεν σχεδιάζεται η αποπομπή του υπουργού Πετρελαίου, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Ιρανική κυβέρνηση: Δεν σχεδιάζεται η αποπομπή του υπουργού Πετρελαίου, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Ιρανός βουλευτής συγκεντρώνει υπογραφές για την απομάκρυνση του υπουργού Πετρελαίου
Η ιρανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να απομακρύνει από τη θέση του τον  υπουργό Πετρελαίου Bijan Zanganeh,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Ένας υψηλόβαθμος Ιρανός βουλευτής είχε ανακοινώσει τον Μάιο 2019 πως συγκέντρωνε υπογραφές στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να υποστηρίξει πρόταση περί απομάκρυνσης του Zanganeh, λόγω της «ανικανότητάς του» να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.
Ο Hedayatollah Khademi ανέφερε πως έπρεπε ακόμα να συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές για να κινηθεί η απομάκρυνση του υπουργού Πετρελαίου.
Παρόμοιες προσπάθειες κατά του Zanganeh έχουν αποτύχει τα τελευταία χρόνια.
«Δεν υπάρχει αλλαγή στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ο  Zanganeh ήταν πάντα ενεργός και είναι ένας από τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης », δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ali Rabiei.
«Το όνομα του Zanganeh αναφερόταν διαρκώς για πρόταση μομφής εναντίον  του αλλά ελπίζω ότι ο ίδιος θα συνεχίσει το έργο του στην κυβέρνηση.
Ο ρόλος του Zanganeh αυτή τη στιγμή είναι σημαντικός και οι βουλευτές πρέπει να βοηθήσουν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Οι ΗΠΑ επανέλαβαν τις κυρώσεις τον Νοέμβριο 2018 σχετικά με τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου μετά την περασμένη χρονιά που ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απέσυρε μονομερώς την  Ουάσινγκτον από τη συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και έξι παγκόσμιων δυνάμεων για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης