Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κόνγκ: Συγνώμη για διενέξεις και φιλονικίες που προκάλεσε νομοσχέδιο ζήτησε η πρωθυπουργός

Χονγκ Κόνγκ: Συγνώμη για διενέξεις και φιλονικίες που προκάλεσε νομοσχέδιο ζήτησε η πρωθυπουργός
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την έκδοση υπόπτων στην Κίνα και προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις  
Συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιχείρησαν να υιοθετήσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, γεγονός που προκάλεσε "διενέξεις και φιλονικίες" τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ.
Η Carrie Lam παραδέχθηκε ότι ελλείψεις στο έργο της κυβέρνησης προκάλεσαν πολλές διενέξεις και φιλονικίες στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ και απογοήτευσαν και ταλαιπώρησαν πολλούς πολίτες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της ζητά συγγνώμη από τους πολίτες και υπόσχεται ότι θα δεχτεί την κριτική με τη μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια και ταπεινότητα..
Είχε προηγηθεί μαζική διαδήλωση σήμερα (16/6) στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ όπου χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα ζητούσαν την παραίτηση της Lam, μια ημέρα αφότου αυτή η τελευταία ανέστειλε τη διαδικασία υιοθέτησης νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, σε μια δραματική υποχώρηση μετά τις πιο βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες στο Χονγκ Κονγκ.
Μερικοί διαδηλωτές κρατούσαν λευκά γαρύφαλλα και άλλοι πανώ που έγραφαν «Μην πυροβολείτε», καθώς θέλουν να αποφύγουν μια επανάληψη της βίας που συγκλόνισε αυτό το χρηματοοικονομικό κέντρο την περασμένη Τετάρτη, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ με σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και εκτόξευσε δακρυγόνα.
Εθελοντές για τις πρώτες βοήθειες έσπευσαν επιτόπου καθώς μερικοί διαδηλωτές λιποθύμησαν καθώς οι θερμοκρασίες είναι πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Άλλοι μοίραζαν νερό και ανεμιστήρες καθώς αναχωρούσαν από το πάρκο Βικτόρια για να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης