Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Επίδοξος διάδοχος της May δεν αποκλείει την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου!

Brexit: Επίδοξος διάδοχος της May δεν αποκλείει την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου!
Ο Raab έχει επικριθεί δριμύτατα επειδή πρόσφατα πρότεινε την αναστολή λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων
Ο Dominic Raab ο πρώην υπουργός Brexit και επίδοξος διάδοχος της Theresa May στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, δήλωσε  ότι είναι πολύ απίθανο να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου με αφορμή το «διαζύγιο» από την ΕΕ, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο Raab έχει επικριθεί δριμύτατα επειδή πρόσφατα πρότεινε την αναστολή λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για να ξεπεραστεί η αντίθεσή των βουλευτών απέναντι σε μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής των Εργατικών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Brexit Hilary Benn χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.
«Θα ήταν σκανδαλώδες (...) επί της ουσίας να κλείσουν τις πόρτες της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να μην συνεδριάζουν οι βουλευτές και να μην εκφράζουν άποψη (...)
Απλώς δεν νομίζω ότι θα συμβεί», είπε.
«Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο...
Αυτό που είναι πραγματικανδαλώδες είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βούληση του λαού και να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», απάντησε ο Raab μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.
«Ο λόγος για τον οποίο δεν αποκλείω πράγματα είναι επειδή έχω πείρα στις διαπραγματεύσεις.
Το μεγάλο λάθος που κάναμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν που βγάλαμε από το τραπέζι την πιθανότητα αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Και όταν αρχίζουμε να αποκλείουμε πράγματα, απλώς αποδυναμώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης