Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο

tags :
Ιράν: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο
O πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου ισχυρίζεται, πως οι ΗΠΑ συμπληρώνουν τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν με ...ύποπτες ενέργειες
Σαφείς υπαινιγμούς ότι, οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις «ύποπτες» επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στη Θάλασσα του Ομάν διατύπωσε ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου  όπως μεταδίδουν τα ιρανικά πρακτορεία Irna και Isna.
«Φαίνεται ότι οι ύποπτες ενέργειες σε τάνκερ στη Θάλασσα του Ομάν συμπληρώνουν τις οικονομικές κυρώσεις (που επέβαλε η Ουάσινγκτον στο Ιράν) επειδή (οι ΗΠΑ) δεν πέτυχαν κανένα αποτέλεσμα με αυτές τις κυρώσεις», είπε ο Ali Larijani σε ομιλία του στο Kοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τα δύο πρακτορεία ο Larijani υπονόησε ότι ευθύνονται οι ΗΠΑ και για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό είπε ότι «κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» οι Αμερικανοί «στοχοθετούσαν τα ίδια τους τα πλοία κοντά στα ιαπωνικά εδάφη για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την εχθρότητά τους» προς το Τόκιο.
Η Ιαπωνία ήταν τότε σύμμαχος του Ναζιστικού καθεστώτος και οι ΗΠΑ εισήλθαν στον πόλεμο μετά την αιφνιδιαστική ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, στις 8 Δεκεμβρίου 1941.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης