Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απόψε η τηλεμαχία Imamoglu - Yildirim, ενόψει νέων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Απόψε η τηλεμαχία Imamoglu - Yildirim, ενόψει νέων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη
Στις 21:00 το τηλεοπτικό debate
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των νέων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου,  απόψε το  βράδυ θα διασταυρώσουν τα ξίφη του σε μία τηλεμαχία ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu, του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP και ο αντίπαλός του Binali Yildirim από το κόμμα AKP του Erdogan.
Το τηλεοπτικό debate που γίνεται μία εβδομάδα πριν από τις νέες εκλογές για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες αποφάσισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας μετά από αίτημα του κόμματος του προέδρου R.T. Erdogan που αμφισβητεί τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου, θα ξεκινήσει στις 21:00 τοπική ώρα στο συνεδριακό κέντρο Lutfi Kirdar.
Πάντως, με φόντο το debate, ο υποψήφιος του CHP, Ekrem Imamoglu, εξέφρασε την ελπίδα για μια «ευχάριστη» συζήτηση, ενώ ο Binali Yildirim από το κόμμα AKP, δήλωσε ότι άλλα θέματα εκτός από τις δημοτικές εκλογές θα συζητηθούν και το «σημαντικό» είναι τι θέλουν οι περίπου 16 εκατ. πολίτες της Κωνσταντινούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ekrem Imamoglu στις εκλογές της 31ης  Μαρτίου πέτυχε οριακή νίκη επί του Binali Yildirim, όμως  το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας, μετά από εβδομάδες προσφυγών ακύρωσε τη διαδικασία λόγω παρατυπιών και αποφάσισε εκ νέου τοπικές εκλογές στις 23 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης