Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Η ΝΔ προτείνει σήμερα το πρόγραμμα με το οποίο ηττήθηκε το 2015

Παπακώστα: Η ΝΔ προτείνει σήμερα το πρόγραμμα με το οποίο ηττήθηκε το 2015
Το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου έχει να κάνει με τρεις διαφορετικούς άξονες, σύμφωνα με την Κ. Παπακώστα
«Ο τρόπος και το πρόγραμμα που προτείνουν σήμερα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για να κυβερνηθεί ο τόπος είναι ακριβώς το πρόγραμμα και ο τρόπος με τα οποία ηττήθηκαν το 2015», αναφέρει σε συνέντευξή της στη Νέα Σελίδα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κ. Παπακώστα.
«Στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη βλέπω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατανόησε τις ακριβώς συμβαίνει.
Απλώς έχει «καβαλήσει» το ρεύμα της συσσωρευμένης θλίψης και κόπωσης της ελληνικής κοινωνίας, δίχως να έχει αναγνωρίσει τις πραγματικές αιτίες οι οποίες την έβαλαν για τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση.
Διότι έχασε τις εκλογές», σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «άρα ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει.
Απλώς εκμεταλλεύεται την αποκορύφωση της κοινωνικής ανάγκης των πολιτών να εκφραστούν».
Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου έχει να κάνει με τρεις διαφορετικούς άξονες.
Όπως εξηγεί, «ο πρώτος είναι η διατήρηση της λεγόμενης Κοινωνικής Ατζέντας, διότι ανοικοδομήθηκε ουσιαστικά το Κοινωνικό Κράτος για την στήριξη όλων.
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ανασύσταση της μεσαίας τάξης η οποία πληγώθηκε περισσότερο από την κρίση» και «ο τρίτος άξονας απορρέει ουσιαστικά ακριβώς από την μεσαία τάξη, διότι έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματική αναγέννηση».
Στόχος του κόμματός της στις εκλογές, όπως τονίζει, «είναι να είμαστε δίπλα σε αυτά που θα συμβούν την επόμενη τετραετία στη δημόσια ζωή της χώρας με θεσμικό ρόλο, στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας».
Τέλος, για τον τομέα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, η κ. Παπακώστα αναφέρει πως «το θέμα της Ασφάλειας έχω δηλώσει ότι είναι και προϋπόθεση ελευθερίας αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης.
Απ’ την άλλη, αν περιορίσουμε την Ασφάλεια μόνο στο κομμάτι της καταστολής, στο κομμάτι του manus militari, δηλαδή επιβολή δια των όπλων και τη στρατιωτική πειθαρχία και περιοριστούμε σε αυτό που λέει ο αντίλογος, τότε θα αναπαράγουμε το παλιό μοντέλο που πυροδότησε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις, τεράστια προβλήματα τα οποία βιώσαμε και στην Αθήνα.
Θα στρουθοκαμηλίσουμε, θεωρώντας ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι το εργαλείο που μπορεί να λύσει κοινωνικά αίτια, τα οποία η πολιτική αμηχανία και το έλλειμμα πολιτικής δεν φρόντισε να λύσει».
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «είναι πολύ σύνθετο το θέμα της Ασφάλειας στην εποχή μας, λόγω της μεγάλης κινητικότητας, λόγω της ανασφάλειας και του τεταμένου κλίματος επικρατεί στην γειτονιά μας και την Ανατολική Μεσόγειο.
Εμείς είμαστε όαση Ασφάλειας και σταθερότητας, αλλά με αυτή την συνθήκη, δηλαδή τον συνδυασμό ενός ισορροπημένου μίγματος αναζήτησης των κοινωνικών αιτίων και θεραπείας τους και όχι απλά και μόνο με το τεχνικό κομμάτι που είναι ο εξοπλισμός, η αναδιάρθρωση και η επιβολή δια της νόμιμης βίας της προστασίας των πολιτών και της Ασφάλειας.
Εάν αυτό λέει η άλλη πλευρά, λανθάνει».
«Είναι δουλειά ημών των πολιτικών να τα λύσουμε και να μην τα μετακυλύουμε στην Αστυνομία», καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης