Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων από το 2020 - Μήνυμα σε Τουρκία

Τσίπρας: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων από το 2020 - Μήνυμα σε Τουρκία
Στην Τήλο το απόγευμα ο Α. Τσίπρας
Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από την 1/1/2020 για νησιά με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός,  Α. Τσίπρας, από την Χάλκη, ενώ παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας πως «όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί».
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «είμαστε μία χώρα του διαλόγου, όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί», στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία καθώς «οι απρόβλεπτοι γείτονες έχουν αρχίσει ξανά με τη ρητορική αλλά και με ενέργειες να προκαλούν, πρώτα στην Κύπρο, και λένε ότι θα ανέβουν και προς την Ελλάδα».
Όπως ανέφερε «η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δυνατή, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το σθένος τους είναι υψηλότερο από ποτέ και οι συμμαχίες της χώρας είναι ισχυρότερες από ποτέ».

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 για νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν να είναι σε διαφορετικές κατηγορίες, οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους κατοίκους του νησιού.
Κάνοντας αναφορά στο πλέγμα των κυβερνητικών ενεργειών για τη στήριξη των νησιωτών, σημείωσε πως «δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας και γι' αυτό θεσπίσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο.
Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν ίσο κόστος για ίση μετακίνηση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φοροελαφρύνσεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων, αλλά και να επισημάνει πως η Ελλάδα από τον περασμένο Αύγουστο που βγήκε από τα μνημόνια «είναι μια χώρα που ανήκει στους Έλληνες, μία χώρα ελεύθερη και ισχυρή».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποδοχή που του επιφύλαξαν στο λιμάνι και σημείωσε «νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε έναν τόπο που οι κάτοικοί του φυλάνε Θερμοπύλες.
Εδώ στα ανατολικά σύνορα χτυπά η καρδιά της Ελλάδας».
Ο απερχόμενος δήμαρχος, Μ. Πατρός ευχαρίστησε τον Α. Τσίπρα γιατί οι πόρτες των Υπουργείων ήταν ανοικτές,  λέγοντας μάλιστα ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Χάλκη.
Ο κ. Τσίπρας, επισκέφτηκε τη Χάλκη, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στην Τήλο  και αφού συναντηθεί με τους κατοίκους, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Οι σταθμοί της περιοδείας Τσίπρα στα Δωδεκάνησα

Μετά τη Ρόδο και τη Χάλκη, ο Α. Τσίπρας το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί στην Τήλο, όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.  
Ξεκινώντας σήμερα, Σάββατο 15/6, την διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε πρώτα τη Ρόδο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη και είχε συνάντηση με νέους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.
Στο βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, που αφορά το μέλλον της χώρας, αναφέρθηκε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε «έλαβα το μήνυμα».
Ο κ. Τσίπρας, συνομιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου με εργαζόμενους στον τουρισμό, έθεσε το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού, αλλά και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως ανέφεραν την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έχουν εξαγγελθεί ακόμη 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων.
Υπογράμμισε ότι ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις, η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων.
«Αυτή η κακή αντίληψη  βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων», επεσήμανε.
Περαιτέρω, κληθείς από πολίτη να σχολιάσει το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε ότι κατανοεί μετά από τρία δύσκολα χρόνια τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα και συμπλήρωσε ότι έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών, λέγοντας πως ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το «βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας».
«Στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Ρόδο το Σάββατοι 15/6  κατευθείαν από τη Μάλτα, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Στη Ρόδο ο κ. Τσίπρας συνομίλησε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 15/6 με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με νέους ενώ δεν έλειψαν οι φωτογραφίες.


 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης