Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ομάν: Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί την κλιμάκωση στην Υεμένη με μεγάλη ανησυχία

tags :
Ομάν: Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί την κλιμάκωση στην Υεμένη με μεγάλη ανησυχία
Το Ομάν παρακολουθεί με «μεγάλη ανησυχία τη στρατιωτική κλιμάκωση» στον πόλεμο της Υεμένης
Το Ομάν παρακολουθεί με «μεγάλη ανησυχία τη στρατιωτική κλιμάκωση» στον πόλεμο της Υεμένης, όπως επίσης και την πυραυλική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε σήμερα (14/6) ο ιστότοπος του Oman TV News, επικαλούμενος πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.
Η πυραυλική επίθεση προχθές από τις δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης στο πολιτικό αεροδρόμιο Άμπχα, στο νότιο τμήμα του βασιλείου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 26 ανθρώπων, όπως έγινε γνωστό από τον στρατιωτικό συνασπισμό, του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία.
«Το σουλτανάτο προτρέπει (τις εμπλεκόμενες πλευρές) να αποφύγουν την κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην επόμενη φάση της πολιτικής διαδικασίας» με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Υεμένη, αναφέρει η πηγή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Oman TV News εξέδωσε επίσης ανακοίνωση από το κέντρο θαλάσσιας ασφάλειας της χώρας του Κόλπου όπου επισημαίνει ότι έστειλε δύο πολεμικά πλοία κι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης των δύο τάνκερ που στοχοθετήθηκαν στον Κόλπο του Ομάν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης