Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «AAA» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «AAA» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το trend
Η DBRS Ratings διατηρεί την ανώτατη αξιολόγηση για το Ηνωμένο Βασίλειο 
Σε «ΑΑΑ» -ανώτατη- διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η DBRS Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (trend), κόντρα στην αβεβαιότητα που προκαλεί το επικείμενο Brexit.
Όπως υπογραμμίζει ο καναδικός οίκος, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την Brexit παραμένουν σημαντικοί ακόμη και τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα, καθώς η ορατότητα γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις του νησιού με την ΕΕ είναι περιορισμένη.
Αν και η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η παραίτηση της Theresa May και ο επερχόμενος διαγωνισμός ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος αυξάνει τη ρητορική γύρω από ένα σενάριο χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, η DBRS εκτιμά ότι η πιθανότητα να μην υλοποιηθεί η συμφωνία για το Brexit είναι χαμηλή.
«Παρά τη γενική αβεβαιότητα, η DBRS αναμένει μια έγκαιρη πολιτική απάντηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ σε τυχόν οικονομικές ή χρηματοπιστωτικές αναταραχές.
Επιπλέον, μέχρι στιγμής οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν κάποια ανθεκτικότητα και το κόστος της επιβράδυνσης είναι διαχειρίσιμο.
Οι αξιολογήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αντικατοπτρίζουν το μέγεθος και την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τα οφέλη από τη νομισματική πολιτική», σχολιάζει ο οίκος.
Η DBRS αναμένει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 0,9% το 2020, μετά από μία ελαφρά αύξηση το τρέχον έτος, στο 1,3% -από 1,1% το 2018.
Η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,2% το 2019 από 1,4% πέρυσι, για να επιστρέψει στο 1,4% το επόμενο έτος.
Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος, θα υποχωρήσει σε 85,1% και 84,2% το 2019 και 2020 αντίστοιχα, από 86,8% πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης