Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή απαιτεί στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία

tags :
Rouhani: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή απαιτεί στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία
Άνοιγμα του Ιράν στη Ρωσία
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή απαιτεί στενότερους δεσμούς μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα (14/6) ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας H. Rouhani στη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (OCS) στο Μπισκέκ, στο Κιργιστάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
O Rouhani δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι αμερικανικές ενέργειες θέτουν "σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα" στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως, μετά τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον εναντίον της Τεχεράνης για τις επιθέσεις την Πέμπτη εναντίον των δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.
Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν ως "αβάσιμες" από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδεικνύει μια επιθετική προσέγγιση και συνιστά μεγάλη απειλή για την περιφερειακή και τη παγκόσμια ασφάλεια, παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες", δήλωσε ο Rouhani.
Η περιοχή είναι θέατρο τον τελευταίο και πλέον μήνα μιας κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.
Η Ουάσινγκτον δεν σταματά να σκληραίνει τις οικονομικές και τις διπλωματικές της κυρώσεις κατά της Τεχεράνης μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Στις αρχές Μαΐου ενέτεινε ξαφνικά την ανάπτυξη των στρατευμάτων της στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας το ιρανικό καθεστώς ότι ετοιμάζει "επικείμενες" επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης