Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Βραβείο στην ΙΝΤΕΡΑΜΕRICAN για την έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

tags :
Βραβείο στην ΙΝΤΕΡΑΜΕRICAN για την έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
Βραβείο στην ΙΝΤΕΡΑΜΕRICAN για την έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
Το μοναδικό βραβείο εταιρικής υπευθυνότητας, πάνω στην οποία έχει θεμελιωθεί, συνδεδεμένος με τον ρόλο της ασφάλισης, ο θεσμός των Insurance Awards, απονεμήθηκε και φέτος, για μια ακόμη φορά, στην INTERAMERICAN για την «πληρέστερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης».
Τα βραβεία δόθηκαν από τον εκδοτικό οργανισμό MORAX και αναφερόμενος στη βράβευση, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων του Ομίλου, επισημαίνει ότι «η ιδιαίτερη βαρύτητα της αναγνώρισης της κοινωνικής ευθύνης, την οποία προσέδωσε στον θεσμό των Insurance Awards ο εμπνευστής τους Φίλιππος Μωράκης με το εύρος της ασφαλιστικής κουλτούρας που τον διέκρινε, αναδεικνύει με το ιδιαίτερο βραβείο εταιρικής υπευθυνότητας την κεντρική ιδέα της ασφαλιστικής αποστολής, που είναι βαθύτατα κοινωνική. Αυτή η αποστολή πρέπει να εκφράζεται καθημερινά στην πράξη όχι μόνο από τις εταιρικές πολιτικές, αλλά στο επίπεδο των συμπεριφορών και της διαχείρισης και από τους Διαμεσολαβητές, που είναι οι πρεσβευτές της ιδιωτικής ασφάλισης στην ευρύτερη κοινωνία. Η κοινωνική ευθύνη, φυσικά, συνδεδεμένη καθώς είναι με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, αποτυπώνεται πειστικά μόνο σε μια δομημένη, αποδεικτικού χαρακτήρα και πιστοποιημένη Έκθεση που ακολουθεί τα βέλτιστα, πλέον εξελιγμένα και αξιόπιστα διεθνή πρότυπα λογοδοσίας, όπως είναι τα Global Reporting Initiative Standards».
Με αυτή την κοινή παραδοχή και δεδομένου ότι το περιεχόμενο ενός απολογισμού στοιχειοθετείται από τη στρατηγική ενσωμάτωση και ανάλυση ουσιαστικότητας των θεμάτων, το έργο και τους δείκτες επίδοσης -δεν συντάσσεται σοβαρός απολογισμός χωρίς αυτά-,  η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της INTERAMERICAN, που βραβεύεται σταθερά στον θεσμό εδώ και δέκα χρόνια, αποτελεί ένα υπόδειγμα για την ασφαλιστική αγορά. Όπως παρατηρεί ο κ. Ρούντος, «στον μακρύ δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ρεαλιστικά συνετό όλοι να μαθαίνουμε από όλους. Στην εταιρεία μας, με μεθοδικότητα και συνέχεια, συμμετέχουμε στο παγκόσμιο και τοπικό περιβάλλον των προβληματισμών, πρωτοβουλιών και εξελίξεων για μια υγιή επιχειρηματικότητα με συνεισφορά στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης