Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Ποια εξέλιξη μπορεί να ωθήσει το γενικό δείκτη στις 1.000 μονάδες

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Ποια εξέλιξη μπορεί να ωθήσει το γενικό δείκτη στις 1.000 μονάδες
Πρωτοστάτης στη τελευταία ανοδική κίνηση είναι ο τίτλος της Πειραιώς όπου αισίως έχει περάσει μέσα στη ζώνη αντίστασης των 3 με 3,20 ευρώ
Η λογαριθμική εικόνα του Γενικού Δείκτη αποτυπώνει ένα μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι “W” που τον διέπει από τις αρχές του 2019, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της AeanaonMarkets, Απόστολος Μάνθος στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Οι τελευταίες συνεδριάσεις φανερώνουν ότι το κανάλι αυτό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο συμπλήρωσης και καταστρατήγησής του, αναφέρει ο αναλυτής.
Έτσι εάν ο σχηματισμός διασπαστεί ανοδικά με ισχυρό τζίρο συναλλαγών θα δώσει τεχνικά το πλάτος του κλείνοντας τραπέζι για διαγραμματικό «χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν» στις 1000 μονάδες.
Τα σημεία κλειδιά για την έναρξη του ανοδικού σεναρίου είναι το επίπεδο, που εκτείνεται στην άνω πλευρά του καναλιού μεταξύ των 860 με 875 μονάδων.

Αποσυναρμολόγηση της εν λόγω ανοδικής προσέγγισης μπορεί να προκληθεί μόνο με τη βύθιση του Γενικού Δείκτη κάτω από το μέσο του υπάρχοντος καναλιού δηλ κάτω από τις 800 μονάδες, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Επίσης ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 συνεχίζει και βρίσκεται πάνω στο ανοδικό κύμα του στροφέα προσεγγίζοντας το κατώφλι των 100 πολύ σημαντικών μονάδων για τη μετέπειτα πορεία του.

Αναλυτικότερα το επίπεδο που απλώνεται μεταξύ των 2175 με 2275 μονάδων εάν τμηθεί με ισχυρά διαγραμματικά πατήματα μπορεί να ανοίξει πεδίο για ανοδική κίνηση της τάξεως του +8% καθώς πάνω από τις 2275 μονάδες το επόμενο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 2440 μονάδες.
Τέλος το ανοδικό κουτί της Πανδώρας, που οδηγεί στις 1000 μονάδες, προσπαθεί να ανοίξει στις τελευταίες συνεδριάσεις και ο Τραπεζικός Δείκτης γράφοντας τιμές πάνω από την αφετηρία της μεγάλης πτώσης που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018 δηλ πάνω από τις 800 μονάδες.

Επιβεβαιωμένη διαφυγή θα σπρώξει το δείκτη στα σκαλοπάτια των 860 , 930 και 1000 μονάδων.
Πρωτοστάτης στη τελευταία ανοδική κίνηση είναι ο τίτλος της Πειραιώς όπου αισίως έχει περάσει μέσα στη ζώνη αντίστασης των 3 με 3,20 ευρώ προκαλώντας ρίγη στους “sellers” καθώς το αμέσως επόμενο επίπεδο μετά τα 3,20 ευρώ είναι τα … 4 ευρώ, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης