Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο 2019

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο 2019
Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάιο
Αύξηση κατέγραψαν τον Μάιο του 2019 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν ανοδικά, σε μια ένδειξη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ανεβάζουν ταχύτητα, κάτι που θα μπορούσε να μετριάσει τους φόβους για μια απότομη επιβράδυνση της οικονομίας κατά το β’ τρίμηνο του 2019.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/6/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάιο, καθώς τα νοικοκυριά αγόρασαν περισσότερα οχήματα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα αυξάνονταν κατά 0,6%.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Μάιο.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%, αντί της μείωσης 0,2% που είχαν δείξει αρχικά.
Εξαιρουμένων των οχημάτων, των καυσίμων, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσιών φαγητού, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,5%, ενώ τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα για τις λεγόμενες δομικές λιανικές πωλήσεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, δείχνοντας μια αύξηση 0,4%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για αμετάβλητες πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης