Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν απαιτούνται νέα μέτρα για να συμμορφωθούμε με τους κανόνες της ΕΕ

Tria (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Δεν απαιτούνται νέα μέτρα για να συμμορφωθούμε με τους κανόνες της ΕΕ
Η Ρώμη δεν χρειάζεται να υιοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της EE, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria
Η Ρώμη δεν χρειάζεται να υιοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα για να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα (14/6/2019) ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, σε μια θέση προφανώς αντίθεση με εκείνη των Βρυξελλών.
«Πρέπει να πετύχουμε ένα έλλειμμα (το 2019) το οποίο θα αντισταθμίσει επίσης τις αποκλίσεις από τον στόχο του 2018.
Νομίζουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς νομοθετικές αλλαγές», δήλωσε ο Tria σε δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Pierre Moscovici.
Όπως σημειώνει το «Reuters», πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν νέα μέτρα για τη μείωση του χρέους της Ιταλίας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να αποσαφηνίσει τις επόμενες μέρες πώς σκοπεύει να αποτρέψει την διαδικασία πειθαρχικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αυξανόμενο χρέος της.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το πότε πρέπει η Ιταλία να απαντήσει στην Κομισιόν για το τι σκοπεύει να κάνει, ο Le Maire απάντησε: «Θα έλεγα σε λίγες μέρες».
Σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενέκριναν αυτή την εβδομάδα την εκτίμηση της Κομισιόν ότι η Ιταλία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ λόγω του αυξανόμενου χρέους της, το οποίο η ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει αντιμετωπίσει, επιδιώκοντας πολιτικές ελεύθερων δαπανών.
Σύμφωνα με την ΕΕ, αυτό θα δικαιολογούσε την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, ενώ, βάσει των κανόνων, μια τέτοιου είδους διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.
Η Κομισιόν αναμένεται να αποφασίσει εάν θα συστήσει την κίνηση αυτή στις 26 Ιουνίου, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, αν και θα μπορούσε να υπάρξει καθυστέρηση μιας εβδομάδας.
Η τελική απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ αναμένεται στις 8-9 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης