Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η συμφωνία της May είναι η μόνη δυνατή για ένα ομαλό Brexit

Barnier: Η συμφωνία της May είναι η μόνη δυνατή για ένα ομαλό Brexit
Η Συμφωνία Αποχώρησης της May «είναι η μόνη δυνατή συνθήκη για συντεταγμένη αποχώρηση», επανέλαβε ο Michel Barnier
Η Συμφωνία Αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, με τις Βρυξέλλες «είναι η μόνη δυνατή συνθήκη για συντεταγμένη αποχώρηση», επανέλαβε σήμερα (14/6/2019) ο Michel Barnier, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit.
«Επαναλαμβάνω ήρεμα ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να θέλει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση... τότε η συνθήκη που βρίσκεται στο τραπέζι (από τον Νοέμβριο) είναι η μόνη συνθήκη που είναι δυνατή για μία συντεταγμένη αποχώρηση», είπε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης των Γερουσιών της Ευρώπης στο Palais du Luxembourg, έδρα της γαλλικής Γερουσίας.
«Βρισκόμαστε εδώ και περιμένουμε τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού στο Λονδίνο, και αυτό που θα μας πει, αυτό μετράει, αλλά θέλω απλώς να υπενθυμίσω τη θέση των 27», συνέχισε ο Barnier.
«Το Brexit είναι μία διαπραγμάτευση “lose-lose” (επιζήμια και για τις δύο πλευρές), είναι μία αρνητική διαπραγμάτευση.
Και κανείς δεν ήταν σε θέση να μου δείξει την παραμικρή προστιθέμενη αξία του Brexit.
Κανείς.
Αλλά οφείλουμε να το υλοποιήσουμε περιορίζοντας τις επιπτώσεις, που είναι αναρίθμητες», πρόσθεσε.
«Το παράδοξο του Brexit είναι ότι σε αυτήν την στιγμή που η ήπειρός μας πρέπει να αντιμετωπίσει τόσα και τόσα προβλήματα... το Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε... να απομονωθεί παρά να παραμείνει αλληλέγγυο», πρόσθεσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης