Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτωπο κατά Amazon ανοίγει ο Biden - «Ζητά να πληρώνουν οι κολοσσοί... όχι μόνο ο λαός»

tags :
Μέτωπο κατά Amazon ανοίγει ο Biden - «Ζητά να πληρώνουν οι κολοσσοί... όχι μόνο ο λαός»
Κερδίζεις πολλά; Θα πληρώσεις ανάλογα υποστηρίζει ο Biden
«Δεν έχω τίποτε εναντίον της Amazon, αλλά καμία εταιρία με εκατομμύρια κέρδη, δεν θα πληρώνει χαμηλότερο φόρο από τους πυροσβέστες και τους δασκάλους.
Πρέπει να ανταμείβουμε την εργασία, όχι μόνο τον πλούτο», δηλώνει ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.
«Πληρώνουμε κάθε δεκάρα που χρωστάμε» απαντά ο Jeff Bezos, ιδιοκτήτης της Amazon, στον Joe Biden, δίνοντας συνέχεια στη λεκτική ξιφομαχία που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, με αφορμή την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Biden, για τη μη πληρωμή φόρων από τον γίγαντα των διαδικτυακών πωλήσεων την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταγγέλλουν γερουσιαστές όπως ο Bernie Sanders και η Elizabeth Warren στην καμπάνια που ηγούνται μαζί με τον Biden, οικονομικοί γίγαντες όπως η Amazon, το Netflix, η Delta Airlines, η Chevron  και η General Motors, είναι μεταξύ των 60 εταιριών που δεν πλήρωσαν φόρους για τα 79 δισεκατομμύρια δολάρια εταιρικού εισοδήματος που κατέγραψαν πέρυσι.
Στο επίκεντρο της διαμάχης μπήκε η Amazon, μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος ενός κέντρου διανομών σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο στο Ακρον, το οποίο θα απασχολεί 500 άτομα, όταν πέρυσι είχε έναν πραγματικό φορολογικό συντελεστή κάτω από το μηδέν – γεγονός που οδήγησε στο να λάβει επιστροφή 10,8 δισ. δολαρίων.
«Οι Amazon, Netflix και δεκάδες μεγάλες εταιρείες δεν πληρώνουν τίποτα σε ομοσπονδιακούς φόρους, ως αποτέλεσμα του φόρου του Trump», δήλωσε ο Sanders στο  Fox News. «Νομίζω είναι ντροπή».
Για δεκαετίες, οι κερδοφόρες εταιρείες κατάφερναν να αποφύγουν τους εταιρικούς φόρους.
Αλλά ο κατάλογος εκείνων που πληρώνουν μηδενικούς φόρους σχεδόν διπλασιάστηκε πέρυσι, ως αποτέλεσμα του φορολογικού νομοσχεδίου του 2017 του Προέδρου Trump, που επέκτεινε τις φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωσε το φορολογικό συντελεστή για το εισόδημα των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης