Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Διαφορετική η εθνική κάλπη από την ευρωκάλπη – Διαμορφώνονται συνθήκες ανοιχτού παιχνιδιού

Παππάς: Διαφορετική η εθνική κάλπη από την ευρωκάλπη – Διαμορφώνονται συνθήκες ανοιχτού παιχνιδιού
Το ακραία αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την κοινωνία φοβισμένη είπε ο κ.Παππάς
Την θέση πως η εθνική κάλπη είναι διαφορετική από την ευρωκάλπη και πως διαμορφώνονται συνθήκες ανοιχτού παιχνιδιού ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
«Η εθνική κάλπη είναι διαφορετική από την ευρωκάλπη και 500.000 με 600.000 πολίτες που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές θα προσέλθουν να ψηφίσουν, ενώ πολλοί κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που κάνουν στις ευρωεκλογές, καθώς στις εθνικές εκλογές κρίνεται το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.
Διαμορφώνονται συνθήκες ενός ανοικτού παιχνιδιού και οι πρώτες μετρήσεις αναδεικνύουν ένα «τίναγμα» προς τα επάνω της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και μειώνουν τη διαφορά.
Ο λαός βρίσκεται ενώπιον ενός πάρα πολύ σκληρού διλήμματος, έχοντας από τη μία πλευρά τη συνέχιση της θετικής και αισιόδοξης πορείας της χώρας και από την άλλη έχουμε την απειλή για ανάκαμψη και των πολιτικών οικογενειών που μας χρεοκόπησαν και των πολιτικών συνταγών που μας χρεοκόπησαν.
Πρόκειται για επανάληψη ακριβώς της ίδιας συνταγής με τους ίδιους ανθρώπους» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.
Παράλληλα ο κ.Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι ενώ τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον τακτοποιημένα μετά από δεκαετίες, η ΝΔ καταφεύγει σε διατυπώσεις «του τύπου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί» επιχειρώντας να διαμορφώσει συνθήκες, ώστε να έχει τη δικαιολογία να ξανακαλέσει το ΔΝΤ και επισήμανε ότι η αισιόδοξη πορεία της Ελλάδας, «απειλείται από ένα πρόγραμμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
«Η ΝΔ κτίζει την εικόνα μίας οικονομίας που δεν πάει καλά και χρησιμοποιεί τη δικαιολογία ενός εξωτερικού καταναγκασμού ώστε να επιβάλει τέτοιου τύπου μέτρα» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως η ΝΔ θέλει να διαμορφώσει «δημοσιονομικό κενό» με «πτώση της φορολογικής υποχρέωσης, με νόμιμο τρόπο, για τους έχοντες και κατέχοντες και στη μεσαία τάξη το κλείσιμο του ματιού για παρανομία».
«Δίνει στη μεσαία τάξη μία κοινωνική συμμαχία με τις εισοδηματικά ανώτερες τάξεις, με τη δυνατότητα της μεσαίας τάξης να φοροδιαφεύγει.
Στον αντίποδα η Αριστερά προτείνει την κοινωνική συμμαχία των χαμηλότερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, στη βάση της διαφάνειας, της φορολογικής συμμόρφωσης, στο πλαίσιο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και μίας σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής που τους περιλαμβάνει όλους» υποστήριξε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης