Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και Fed - Στο +1,14% και τα 1.359,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και Fed - Στο +1,14% και τα 1.359,05 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, ξεπερνώντας τη ζώνη των 1.350 δολ. ανά ουγγιά
Περαιτέρω κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (14/6) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλοπο του Ομάν και οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.359,05 δολ. ανά βαρέλι, ξεπερνώντας τη ζώνη των 1.350 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε ώθηση και από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την ερχόμενη εβδομάδα, με τους ίδιους να εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.
«Οι ανησυχίες που αφορούν τη Μέση Ανατολή και τις ενδεχόμενες συγκρούσεις αποτελούν έναν από τους παράγοντες», ανέφερε στο CNBC ο αναλυτής αγορών της CMC Markets, Michael McCarthy, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν επίσης επενεδυτικές κινήσεις εδώ με τα ομόλογα που ανανεώνουν το ράλι τους», καθώς και ότι «φαίνεται ότι οι ανησυχίες για την ανάπτυξη παραμένουν».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι ανησυχίες για την ανάπτυξη και οι προσδοκίες για τα επιτόκια στηρίζουν την αγορά χρυσού», ενώ καταλήγε επισημαίνοντας ότι «σε χαμηλή ανάπτυξη και πολύ ρευστό περιβάλλον, τα χρήματα πρέπει να βρουν ένα σπίτι, και φαίνεται ότι αρκετοί επενδυτές έχουν καταλήξει ότι ο χρυσός θα είναι ένα από αυτά τα σπίτια».
Μάλιστα, οι αναλυτές στον τομέα των πολύτιμων μετάλλων εκτιμούν ότι ο χρυσός θα μπορούσε να «σπάσει» το φράγμα των 1.400 δολ. ανά ουγγιά έαν η Federal Reserve εμφανιστεί επιφυλακτική κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης