Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η Ιταλία συνθλίβεται μεταξύ Conte - Tria και Salvini - Di Maio

tags :
BofA Merrill Lynch: Η Ιταλία συνθλίβεται μεταξύ Conte - Tria και Salvini - Di Maio
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, υπάρχει χάσμα μεταξύ της "ψυχής της κυβέρνησης" και της "θεσμικής ψυχής" της Ιταλίας
Η ιταλική κατάσταση παραμένει περίπλοκη, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, υπενθυμίζοντας τις διαστάσεις που υπάρχουν στις απόψεις μεταξύ της κυβέρνησης και των κυβερνητικών εταίρων.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Bank of America Merrill Lynch, υπάρχει χάσμα μεταξύ της "ψυχής της κυβέρνησης" και της "θεσμικής ψυχής" της Ιταλίας.
Από τη μία ο πρωθυπουργός Conte και ο υπουργός Οικονομικών Tria και από την άλλη ο Υπουργός Εσωτερικών Salvini και ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Di Maio.
Η απόσταση μεταξύ των δύο μερών αντανακλά σε γενικές γραμμές την διαφορετική στάση που υπάρχει εντός της ιταλικής κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη συζήτηση με τις Βρυξέλλες ενόψει της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ για το άνοιγμα της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.
Από τη μία πλευρά, οι Conte και Tria δείχνουν προθυμία για διάλογο και δέσμευση για περιορισμό της δημοσιονομικής απόκλισης της Ιταλίας.
Απο την άλλη οι Salvini και Di Maio παραμένουν προσκολλημένοι στις λαϊκιστικές κορόνες.
Η πρόσφατη συζήτηση για τα Mini-BOTs και ο διορισμός του ευρωσκεπτικιστή γερουσιαστή Alberto Bagnai ως νέου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δείχνουν διαθέσεις να επιβληθεί η ρητορική τους, σχετικά με την παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων.
Τελικά, σύμφωνα με την Bank of America Merill Lynch εξακολουθεί να είναι δύσκολο να τερματιστεί η αντίθεση μεταξύ δημοσιονομικής σύνεσης και των δεσμεύσεων για αποφυγή της αύξησης του ΦΠΑ και των πολιτικών υποσχέσεων για έναν ενιαίο φόρο και ένα ελάχιστο ωρομίσθιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης