Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ριάντ προειδοποιεί το Ιράν μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Άμπχα από τους αντάρτες Χούτι

tags :
Το Ριάντ προειδοποιεί το Ιράν μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Άμπχα από τους αντάρτες Χούτι
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε το Ιράν, ότι η συνέχιση των εχθρικών ενεργειών, κυρίως μέσω οργανώσεων που συνδέονται με αυτό, θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις»
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε σήμερα (13/6)τον περιφερειακό της αντίπαλο, το Ιράν, ότι η συνέχιση των εχθρικών ενεργειών, κυρίως μέσω οργανώσεων που συνδέονται με αυτό, θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις», μία ημέρα μετά την εκτόξευση πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες Χούτι που δρουν στην Υεμένη εναντίον σαουδαραβικού αεροδρομίου.
«Η συνέχιση της επιθετικότητας και της ασύνετης κλιμάκωσης από το ιρανικό καθεστώς, είτε άμεσα είτε μέσω πολιτοφυλακών της, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις», ανέφερε στο twitter ο Σαουδάραβας υφυπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Χaled Bin Salman.
Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη χθες Τετάρτη για την εκτόξευση ενός πυραύλου εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.
Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι μετά την επίθεση, ενώ 18 ακόμη έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειας, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ριάντ.
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη από το 2015 εναντίον των Χούτι δεσμεύθηκε να απαντήσει «άμεσα και αυστηρά» μετά την επίθεση.
«Θα αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα της πολιτοφυλακής των Χούτι με αμείωτη αποφασιστικότητα», διαβεβαίωσε ο πρίγκιπας Χaled Bin Salman, γιος του βασιλιά Salman.
«Η στοχοθέτηση ενός πολιτικού αεροδρομίου εκθέτει όλο τον κόσμο στην ιρανική κλιμάκωση και τον κίνδυνο που αποτελεί για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής», τόνισε.
Ο πρίγκιπας Χaled Bin Salman επεσήμανε ότι το Ιράν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνο για την επίθεση.
«Το ιρανικό καθεστώς είναι ο μοναδικός παράγοντας στην περιοχή που συνεχίζει την αλόγιστη κλιμάκωση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει άμεσα πολιτικές εγκαταστάσεις και αθώους πολίτες» υπογράμμισε ο ίδιος.
«Εδώ και 40 χρόνια το ιρανικό καθεστώς σπέρνει το χάος, τον θάνατο και την καταστροφή στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και οι Χούτι», κατέληξε ο πρίγκιπας Χaled Bin Salman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης