Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Στο -0,75% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Ελβετία: Στο -0,75% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα
Ελβετία: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο -0,75%
Στο -0,75% -χαμηλό 4 ετών- διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), εν μέσω συνέχειας της χαλαρής νομισματικής πολιτικής στην ΕΕ και ειδικά στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, η SNB εισήγαγε ένα "επιτόκιο πολιτικής SNB" στο -0,75% προκειμένου να αντικαταστήσει το τρίμηνο labor, το οποίο έχει εδώ και καιρό οριστεί στο εύρος του -0,125% και -0,25%.
Η τράπεζα ανέφερε πως το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο, και ότι θα παρενέβαινε στις αγορές εάν χρειαζόταν για να αποτρέψει την περαιτέρω ενίσχυσή του.
«Το αρνητικό επιτόκιο και η προθυμία της SNB να παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος, παραμένει απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε ελβετικό φράγκο, και να χαλαρώσει τις πιέσεις στο νόμισμα», σημειώνεται.
Επισημαίνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης της ελβετικής οικονομίας να επιβραδυνθεί στο 1,1% το 2019, πριν καταγράψει «μέτρια» ανάκαμψη το 2020.
Το ΔΝΤ επικαλείται τις κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις και τις αβεβαιότητες στην Ευρώπη ως πιθανούς κινδύνους για την Ελβετία, σύμφωνα με κυβερνητική περίληψη της ετήσιας αξιολόγησης του Ταμείου.
Η τελευταία εκτίμηση της κυβέρνησης προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 1,1% εφέτος και 1,7% για το 2020.
Το 2018 η Ελβετία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης