Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει αίτημα από την Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων

tags :
ΔΝΤ: Δεν υπάρχει αίτημα από την Ελλάδα για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων
«Το ΔΝΤ δεν σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις σε καμία χώρα», τόνισε ο Gerry Rice
Ξεκάθαρος αναφορικά με τη μη παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Gerry Rice, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
Παράλληλα ο κ. Rice επανέλαβε ότι το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημα από την Αθήνα για πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου που έχει παραχωρήσει στην χώρα μας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα της πρόωρης αποπληρωμής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχουμε δεχθεί αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου που έχουμε δώσει στην Ελλάδα.
Απ’ ότι γνωρίζω η χώρα θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τους, τις επικείμενες εκλογές και το πότε θα επισκεφθεί την Αθήνα η αντιπροσωπεία του Ταμείου, ο κ. Rice, όπως ήταν άλλωστε απόλυτα αναμενόμενο, δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο: «Το ΔΝΤ δεν σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κάποια άλλη χώρα.
Περιμένουμε τις εκλογές και τα αποτελέσματά τους.
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία... Αλλά σαφώς, όπως είπατε, θα θέλουμε να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών.
Επομένως, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στη συνέχεια θα θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το επόμενο άρθρο 4.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης