Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με Goldman Sachs και UBS η Τρ. Πειραιώς θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II 350 εκατ. με στόχο επιτόκιο 8,75% - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Με Goldman Sachs και UBS η Τρ. Πειραιώς θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II 350 εκατ. με στόχο επιτόκιο 8,75% - Επιβεβαίωση ΒΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr ενδιαφέρον για το ομολογιακό της Πειραιώς έχει υπάρξει, οπότε τα 350 εκατ. θα βρεθούν κυρίως από αμερικανούς επενδυτές
Να οργανώσουν σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο με στόχο της έκδοση ομολογιακού Tier II ύψους 350 εκατ. ευρώ έδωσε στις Goldman Sachs και UBS η Τράπεζα Πειραιώς, αρχής γενομένης από σήμερα, 13 Ιουνίου 2019, επιβεβαιώνοντας πλήρως αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του bankingnews.gr, τα οποία ανέφεραν ότι ο στόχος είναι το επιτόκιο να διαμορφωθεί κάτω από το 9%, και πιο συγκεκριμένα στο 8,75%. 
Το ομόλογο Reg S Bearer Subordinated Tier 2 10NC5 θα είναι εκφρασμένο όπως αναμένεται σε ευρώ και θα εκδοθεί από την Piraeus Group Finance υπό την εγγύηση της Τρ. Πειραιώς.
Η αξιολόγηση της έκδοσης θα είναι Caa3 και CCC από τις Moody’s και S&P αντίστοιχα.
Το σχέδιο αυτό κυοφορείται εδώ και πολλούς μήνες, προκειμένου να ενισχύσει κεφαλαιακά της τράπεζα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η έκδοση του ομολογιακού Tier II αναμενόταν μετά την ανακοίνωση του deal με την Intrum, για τη διαχείριση 28 δισ. προβληματικών δανείων.
Λόγω του deal η διοίκηση της Πειραιώς έχει μειώσει τον πήχη για το ομολογιακό Τier 2, από 500 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, στα 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,75% και με ορίζοντα έως τα τέλη Ιουνίου.
Ενδιαφέρον για το ομολογιακό έχει υπάρξει οπότε τα 350 εκατ. θα βρεθούν κυρίως από αμερικανούς επενδυτές.

Τι ανέφερε από τις 11 Ιουνίου 2019 το www.bankingnews.gr

Τέλη Ιουνίου θα εκδώσει tier 2 η Πειραιώς 350 εκατ στο 8,75% - Από Σεπτέμβριο η Εθνική 350-500 εκατ με επιτόκιο 7%

Τα 350 εκατ ευρώ κεφάλαια μέσω ομολόγου tier 2 η Πειραιώς φαίνεται ότι τα έχει ήδη βρει και με βάση ενδείξεις το επιτόκιο που θα συγκεντρώσει τα κεφάλαια αυτά θα κινηθεί κοντά στο 8,75%.
Στόχος είναι έως τέλη Ιουνίου η Πειραιώς να έχει εκδώσει το ομολογιακό tier 2 ύψους 350 εκατ ευρώ.
Φαίνεται ότι πάνω από 250 εκατ έχουν ήδη βρεθεί από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από την Ευρώπη.
Η Εθνική σχεδιάζει να εκδώσει από 350 έως 500 εκατ ομολογιακό tier 2 για να ενισχύσει τα κεφάλαια με στόχο επιτόκια στο 7% από Σεπτέμβριο καθώς η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία θα ανοίξει ένα παράθυρο επενδυτικών ευκαιριών για κάποιους μήνες.
Η διαφορά επιτοκίων σχετίζεται με το ρίσκο που εμφανίζει κάθε τράπεζα.
Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πριν λίγους μήνες προσφέρονταν επιτόκια στο 13% ή 14% οπότε υπάρχει τάση βελτίωσης συνολικά.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να δανείζονται σε κεφάλαιο tier 2 με επιτόκια κάτω από 5% αλλά το τραπεζικό ρίσκο ακόμη είναι υψηλότερο του κρατικού ρίσκου λόγω των προβλημάτων με τα NPEs και των φτωχών κεφαλαίων αλλά και της χαμηλής κερδοφορίας.
Ακόμη και με αυτά τα υψηλά επιτόκια Πειραιώς 8,75% και Εθνική 7% θα θεωρηθούν οι κινήσεις άντλησης κεφαλαίων ψήφος εμπιστοσύνης καθώς οι επενδυτές μετά το 2015 θα επενδύσουν ξανά στις ελληνικές τράπεζες…επενδύοντας κεφάλαια μέσω ομολόγων tier 2 που θυμίζουμε ήταν τα πρώτα που εντάχθηκαν στα LMA των τραπεζών τέλη του 2015 με τις προαιρετικές μετατροπές ομολόγων σε μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης