Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια

Αχτσιόγλου: Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια
Αντιφατική η δέσμευση της ΝΔ για προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία και για μείωση δαπανών μέσω της αναλογίας 1 προς 5 στο Δημόσιο είπε η κα.Αχτσιόγλου
Την θέση πως το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστήριξε ότι είναι αντιφατική η δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη για προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία με τη δέσμευση για μείωση των δαπανών μέσω της αναλογίας 1 προς 5 στο Δημόσιο.
«Εάν ισχύσει το 1 προς 5 μπορούν να γίνουν 1500 προσλήψεις στο Δημόσιο.
Εάν από αυτόν τον αριθμό αφαιρέσεις τις 1300 προσλήψεις για τις οποίες δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μένουν μόνο 200 προσλήψεις για όλο τον δημόσιο τομέα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κα.Αχτσιόγλου, η οποία κατηγόρησε παράλληλα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα.
«Το γαλάζιο πρόγραμμα προβλέπει μεγάλα βάρη για την πλειοψηφία και φοροελαφρύνσεις και παραβατικότητα σε λίγες επιχειρήσεις» υποστήριξε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία έκανε λόγο για κοστολογημένο και εντός στόχων πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, κοινωνική ασφάλεια και κοινωνικό κράτος.
«Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης έγινε μεταξύ 2010-2014 ενώ κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το εισόδημα αυξήθηκε έστω και λίγο» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές.
«Πολλά μέσα μπορεί να το επιθυμούσαν αυτό.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο.
Συσπειρώνει γύρω του τον προοδευτικό κόσμο.
Θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τον κύριο προοδευτικό πόλο για τα επόμενα πολλά χρόνια» υπογράμμισε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία αναφέρθηκε και στην απόφαση της πολιτικής κίνησης του Ν. Κοτζιά «Πράττω» να μην κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κα.Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι πρόκειται για προσωπική επιλογή του Ν. Κοτζιά, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν ακυρώνει την προηγούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την καθοριστική συμβολή του στην ιστορικής σημασίας Συμφωνία των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS