Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε τα εμπόδια στις επενδύσεις - Απαράδεκτη επίθεση Τσίπρα στον Στουρνάρα - Καμία απόλυση στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε τα εμπόδια στις επενδύσεις - Απαράδεκτη επίθεση Τσίπρα στον Στουρνάρα - Καμία απόλυση στο Δημόσιο
Όσον αφορά τη στάση της ΕΕ απέναντι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της ΝΔ στις Βρυξέλλες
Ανάπτυξη, χαμηλοί φόροι, αύξηση επενδύσεων, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον λάβει τη λαϊκή εντολή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
«Από το 2016 μιλήσαμε για την ανάγκη να υπάρχει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής.
Χρειάζεται ισχυρή ανάπτυξη για να πατήσει η χώρα στα πόδια της», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όπως σημείωσε, δε υπάρχει Έλληνας σήμερα που να διαφωνεί ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία.
Tο ζήτημα είναι ποιος μπορεί να φέρει ισχυρή ανάπτυξη, και αυτή είναι μόνο η ΝΔ, εξήγησε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και η φορολογία εισοδήματος όπως έχω δεσμευτεί».
Όσον αφορά τη στάση της ΕΕ απέναντι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία της ΝΔ στις Βρυξέλλες.
«Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να πάω στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτώ για μια νέα οικονομική πολιτική.
Οι αγορές προεξοφλούν την πολιτική αλλαγή», σημείωσε.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ στην αύξηση των επενδύσεων.
«Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας.
Έχω ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα φέρω επενδύσεις και θα δημιουργήσω θέσεις εργασίας», υπογράμμισε, με αιχμή την επένδυση του Ελληνικού.
«Τι εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τις υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό;
Έχει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα η κυβέρνηση Τσίπρα.
Δεν θέλω να αποδοκιμαστεί μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και να επιδοκιμαστεί η πρόταση μας», τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στη ΔΕΘ θα αποτυπώσουμε το σχέδιο μας για την τετραετία.
Εκεί θα γίνει αντιληπτό πως έχουμε μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση», σημείωσε.
«Θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας για να σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν πίσω τις επενδύσεις», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για fake news του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις θέσεις της ΝΔ για τα εργασιακά.
«Κατ'εξοχήν ενδιαφερόμαστε οι εργαζόμενοι να είναι καλά αμειβόμενοι», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με εργαζόμενους και εργοδότες.
Όσον αφορά το δημόσιο, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο.
«Θα γίνει όμως αξιολόγηση επιβράβευσης των καλύτερων.
Οι πολίτες θέλουν καλούς δημόσιους υπάλληλους ,
Θα προσλαμβάνουμε προσωπικό όπου χρειάζεται στο Δημόσιο, θα προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό», σημείωσε.

«Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών»

Όσον αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ήδη αποφασίσει για τον νέο υπουργό Οικονομικών.
«Έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών.
 Την επόμενη ημέρα θα πρέπει να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις», τόνισε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Το πρώτο νομοσχέδιο μας θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης.
« Η κυβέρνηση μου δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές υπουργούς, θα έχει υπουργούς και υφυπουργός.
Δίνουμε έμφαση στην οργάνωση του κράτους», σημείωσε.
Προανήγγειλε επίσης την κατάργηση της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια, η οποία θα αντικατασταθεί από μία ανεξάρτητη αρχή.

«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να αποκαλεί… μπακάλη τον κ. Στουρνάρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αποκαλεί… μπακάλη τον διοικητή της ΤτΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για τα οικονομικά μέτρα αλλά και για την έπαρση και την αλαζονεία στελεχών του.

Στην ατζέντα τα εθνικά θέματα

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη βούλησή του να υπάρχει ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayyip Erdogan.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ότι άφησε ένα τραύμα αξιοπρέπειας και περηφάνιας στην ελληνική κοινωνία.
«Θα επαναλάβω την ανάγκη μιας διεθνούς επικοινωνιακής εκστρατείας για να αναδείξουμε τη Μακεδονία μας», τόνισε.
Για τις τεταμένες σχέσεις με την Αλβανία, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και επιπτώσεις στην Αλβανία εάν δεν υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων της μειονότητας μας.

«Ευχής έργον να μείνουν Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος εκτός Βουλής»

«Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαμε να κρατήσουμε την Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου εκτός της επόμενης Βουλής», τόνισε ο Κ. Βελόπουλος και κάλεσε τους πολίτες με αυξημένο πατριωτικό αίσθημα να επανεξετάσουν τις επιλογές τους.
Όσον αφορά την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και ούτε τον αφορά.
Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει να ψηφίζουν από το νέο τόπο διαμονής τους .
«Θέλω ισχυρή εντολή και τη ζητώ από τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας γνωρίζει τον Ρασπούτιν

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του Γ. Αγγελή για την υπόθεση της Novartis επισημαίνοντας ότι «ευθεώς εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία»».
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν».
«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο "Ρασπουτίν"».
«Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κληθείς να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο

Ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, είπε ότι θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος χώρος χωρίς να χρειάζονται εγκρίσεις και συμβούλια.
«Δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης έκφρασης στην Ελλάδα, υπάρχει ζήτημα εφαρμογής της τάξης.
Τα πανεπιστήμια είναι σήμερα ορμητήρια μπαχαλάκηδων αλλά και διακινητών ναρκωτικών και παραεμπορίου και αυτοί θα φύγουν από τα ΑΕΙ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως χρειάζονται τολμηρές αλλαγές και σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας.
Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε το σχέδιό του για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου σε συνδυασμό με τα κτήρια του Πολυτεχνείου, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει διακομματική συναίνεση για ένα τέτοιο έργο εθνικής εμβέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης