Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Οριακή πτώση στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι εμπορικές ανησυχίες
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Κίνας, την ώρα που τα μακροοικονομικά στοιχεία εντείνουν τις ανησυχίες για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας
Με οριακές απώλειες άνοιξαν σήμερα (12/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς επιμένει η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Κίνας, την ώρα που τα μακροοικονομικά στοιχεία εντείνουν τις ανησυχίες για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1% στις 26.036 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.882 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 7.796 μονάδες.


Οι προσδοκίες για την επίτευξη προόδου όσον αφορά στην εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας στην επικείμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του Κινέζου ομόλογου του, Xi Jinping, στο περιθώριο της G20 στα τέλη του μήνα στην Ιαπωνία, είναι χαμηλές.
Σύμφωνα με το Reuters, αν και απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες από αυτή τη συνάντηση, η προετοιμασία και από τις δύο πλευρές για αυτές τις συνομιλίες είναι ελάχιστη.
Παρά τις σημερινές απώλειες, οι τρεις δείκτες της Wall καταγράφουν ισχυρά κέρδη σχεδόν 5% από την αρχή του μήνα, ανακάμπτοντας από το sell-off που είχε πυροδοτήσει τον Μάιο η απειλή του Trump για δασμούς στα μεξικανικά αγαθά.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση τον Μάιο, καθώς η άνοδος στις τιμές των τροφίμων αντισταθμίστηκε από τη φθηνότερη βενζίνη, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στη Fed να μειώσει τα επιτόκια εντός του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 85,3%.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον περασμένο μήνα -το μικρότερο ποσοστό αύξησης σε τέσσερις μήνες- έναντι αύξησης 0,3% του Απριλίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,9% του Απριλίου.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2%, έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης