Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο +0,1% τον Μάιο 2019 - Στο +1,8% η ετήσια αύξηση

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο +0,1% τον Μάιο 2019 - Στο +1,8% η ετήσια αύξηση
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον Μάιο του 2019 -το μικρότερο ποσοστό αύξησης σε τέσσερις μήνες
Επιβράδυνση κατέγραψε τον Μάιο του 2019 ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, καθώς η άνοδος στις τιμές των τροφίμων αντισταθμίστηκε από τη φθηνότερη βενζίνη, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να μειώσει τα επιτόκια εντός του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (12/6/2019) ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον περασμένο μήνα -το μικρότερο ποσοστό αύξησης σε τέσσερις μήνες- έναντι αύξησης 0,3% του Απριλίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,9% του Απριλίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση του δείκτη κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 1,9% σε ετήσια.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2%, έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.
Οι τιμές της βενζίνης υποχώρησαν κατά 0,5% τον Μάιο, έναντι αύξησης 5,7% του Απριλίου, ενώ το κόστος των τροφίμων σημείωσε αύξηση 0,3%, έναντι πτώσης 0,1% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης