Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Ο Στουρνάρας προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη – Έχει τρωθεί το κύρος του θεσμού του διοικητή της ΤτΕ

Δραγασάκης: Ο Στουρνάρας προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον Μητσοτάκη – Έχει τρωθεί το κύρος του θεσμού του διοικητή της ΤτΕ
Ποτέ δεν σκεφτήκαμε την έξοδο από το ευρώ – Όταν αναλάβαμε τα ταμεία ήταν μείον 500 εκατ. ευρώ, σήμερα διαθέτουμε «μαξιλάρι ασφαλείας» είπε ο κ.Δραγασάκης
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Στουρνάρα ότι προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
«Oι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το ρόλο τους.
Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη
Με τον κ. Στουρνάρα δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση, το αντίθετο.
Το ζήτημα είναι οι θεσμικοί ρόλοι.
Το 2014, σε μια πράξη αντιπολιτευτικής ευθύνης, είχαμε προειδοποιήσει ότι η επιλογή του υπουργού Οικονομικών για κεντρικού τραπεζίτη, υπονόμευε την απαιτούμενη αντικειμενικότητα.
Θέλω να είμαι βέβαιος ότι η επιλογή του επόμενου Διοικητή της ΤτΕ θα γίνει με απόλυτη συναίσθηση της θεσμικότητας της διαδικασίας.
Άρα ελπίζω ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα αποκαταστήσει το κύρος του θεσμού, που έχει τρωθεί» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «πολιτεύεται με μια πολιτική λήθης».
«Πολιτεύεται σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015.
Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν 2 Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία.
Η ιστορία δεν ξαναγράφεται.
Το 2014 η χώρα ήταν σε τέλμα, στο απόλυτο αδιέξοδο.
Όταν αναλάβαμε το 2015 τα δημόσια ταμεία ήταν «μείον».
Έλειπαν 500 εκατομμύρια.
Ήταν μέρος του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης» που μεθόδευσε ο κ. Σαμαράς αφότου έχασε τις ευρωεκλογές του 2014.
Σήμερα το ζητούμενο δεν είναι να ξαναγραφεί ψευδώς η ιστορία, αλλά να αποκτήσουμε μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις προοπτικές που έχουμε μπροστά μας.
Το 2015 ο λαός έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ένα λαϊκό κύμα ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ και η ελπίδα που προσφέραμε, ανταποκρινόταν στις κοινωνικές ανάγκες και στις λαϊκές προσδοκίες.
Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πίσω, να μην αναλάβουμε την ευθύνη και να διαψεύσουμε την ελπίδα» υπογράμμισε ο κ.Δραγασάκης, αναφέροντας πως «ποτέ δεν σκεφτήκαμε την έξοδο από το ευρώ».
«Το 2000 και προσωπικά είχα πολλές, διατυπωμένες, επιφυλάξεις για τον τρόπο που μπαίναμε στο ευρώ.
Αυτό όμως έγινε.
Σήμερα δεν θα μπορούσαμε με βιώσιμο τρόπο να βγούμε» τόνισε ο κ.Δραγασάκης, επισημαίνοντας «για πρώτη φορά στην ιστορία μας τα ταμεία του ελληνικού κράτους είναι «γεμάτα».
«Διαθέτουμε ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» που ποτέ άλλοτε δεν διαθέταμε.
Όσο η Ευρώπη δεν έχει συλλογικούς μηχανισμούς προστασίας, η ασφάλεια αυτή μας «θωρακίζει» από δυνητικές διεθνείς αναταράξεις» είπε ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι στις 7 Μαΐου η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε προεκλογικά μέτρα αλλά πολιτικές που σχεδίαζε εδώ και καιρό, επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση τους έγινε τότε, διότι «έπρεπε να περιμένουμε τα οριστικά στοιχεία της Eurostat».
«Δεν είναι παροχές, είναι και μέτρα τόνωση της ζήτησης σε μια περίοδο κάμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι «εμείς δεν στηρίζομαστε στα λάθη των αντιπάλων μας».
«Για πρώτη φορά έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα και Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει άλλη μια τετραετία για να συνεχίσει το έργο του.
Ζητούμε από την ελληνική κοινωνία την εμπιστοσύνη της, ως η μόνη δύναμη, ικανή να υλοποιήσει τους μεγάλους μετασχηματισμούς της επόμενης 10ετίας για την Ελλάδα του 2030» είπε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης