Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άβαξ: Ισχυροποιεί την παρουσία στο Κατάρ - Εξαγοράζει τις μετοχές της J&P σε 3 εταιρίες

tags :
Άβαξ: Ισχυροποιεί την παρουσία στο Κατάρ - Εξαγοράζει τις μετοχές της J&P σε 3 εταιρίες
Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της νεοσυσταθείσας Κυπριακής εταιρείας AVAX MIDDLE EAST Ltd
Στην εξαγορά των μετοχών που κατείχε η J&P (Overseas) Ltd σε τρεις εταιρίες, προχωρά η Άβαξ.
Η εξέλιξη αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προβλέπει διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΑΒΑΞ σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού όπως αυτή του Κατάρ.

Ειδικότερα, η ΑΒΑΞ AE στο πλαίσιο των υποχρεώσεων δημοσιότητας της κείμενης Ελληνικής νομοθεσίας και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι κατόπιν διεθνούς ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήχθη από την Alvarez & Marsal Europe LLP, εκκαθαριστές της J&P (Overseas) Ltd, επελέγη ως τελικός αγοραστής των μετοχών που κατείχε η J&P (Overseas) Ltd στις παρακάτω εταιρίες:
 
•    100% της Conspel Construction Specialist (Isle of Man) Limited
•    49% της J&P Qatar WLL
•    49% τηςAbu DhabiJ&P LLC
 
Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της νεοσυσταθείσας Κυπριακής εταιρείας AVAX MIDDLE EAST Ltd, θυγατρικής της επίσης Κυπριακής J&P AVAX INTERNATIONAL Ltd, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 100% στην ΑΒΑΞ ΑΕ.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την εξαγορά των 3 εταιρειών η ΑΒΑΞ διατηρεί ενεργή την δέσμευση της στην αγορά του Κατάρ στην οποία έχει σημαντική παρουσία και δραστηριότητα για πάνω από μία δεκαετία μέσω ενός συνδυασμού έργων (οδικών, δημόσιων και τεχνικών).
Παράλληλα, η εξαγορά προσδίδει θετικές προοπτικές στην ΑΒΑΞ για περαιτέρω μελλοντική επέκταση εργασιών σε μια περιοχή με σταθερή ροή δημοπράτησης έργων μεγάλης κλίμακας που αφορούν σε έργα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Επιπρόσθετα, η ως άνω εξαγορά συμβάλλει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των υφιστάμενων έργων και η σχετική απασχόληση υπαλλήλων των εν λόγω εταιρειών.  
Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών των εν λόγω εταιρειών για το 2ο εξάμηνο του 2019 αναμένεται στα $200 εκατομμύρια.
Παράλληλα, ο Όμιλος της ΑΒΑΞ καθίσταται πλέον μέτοχος πλειοψηφίας της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου «Qatar Foundation Stadium» στο Κατάρ, ενώ ως τώρα κατείχε ποσοστό 24%.
Το στάδιο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019, συνιστά ένα έργο συνολικού κατασκευαστικού αντικειμένου $650εκ με μεγάλη σημασία για την χώρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022. 
Η εξαγορά υπόκειται σε εγκρίσεις από τοπικούς πελάτες, συνεργάτες και αρχές που αναμένεται να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Tο τίμημα της συναλλαγής είναι μη σημαντικό για τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΑΒΑΞ.
Η ενσωμάτωση της εξαγοράς θα γίνει στα οικονομικά στοιχεία του Α' εξαμήνου 2019 της ΑΒΑΞ με την ολοκλήρωση των σχετικών εγκρίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης