Διήμερη επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου στο Μπαχρέιν – Στο επίκεντρο η κρίση στον Κόλπο και η ανατολική Μεσόγειος

Διήμερη επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου στο Μπαχρέιν – Στο επίκεντρο η κρίση στον Κόλπο και η ανατολική Μεσόγειος
Επί τάπητος και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και συνεργασίας
Διήμερη επίσκεψη στο Μπαχρέιν πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 12/6 ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, σεΐχη Χαλίντ μπιν Άχμεντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Χαλίφα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κρίση στον Κόλπο, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ.Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στον συνομιλητή του τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική διπλωματία για την σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής ενώ επί τάπητος θα τεθούν και θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομίας, σεΐχη Σαλμάν μπιν Χαλίφα Αλ Χαλίφα και Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Ζαγίντ μπιν Ρασίντ αλ Ζαγιάνι.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, θα συζητηθεί η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS