Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θετικοί οι ξένοι για την Ελλάδα στο road show στην Νέα Υόρκη αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα επενδύσεων – Bain Capital: Τα χαμηλά τα είδαμε

tags :
Θετικοί οι ξένοι για την Ελλάδα στο road show στην Νέα Υόρκη αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα επενδύσεων – Bain Capital: Τα χαμηλά τα είδαμε
Οι ξένοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην ελληνική οικονομία και λόγω της πολιτικής σταθερότητας
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιείται το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στην Νέα Υόρκη όπου παραβρίσκονται διεθνείς επενδυτές.
Τα βασικά συμπεράσματα που βγήκαν είναι
1)Οι ξένοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην ελληνική οικονομία και λόγω της πολιτικής σταθερότητας
2)Κυριάρχησε η βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και θα έχει και αυτοδυναμία
3)Πιστεύουν ότι τα χαμηλά στα ελληνικά assets τα έχουμε δει ωστόσο το εύρος της ανόδου θα εξαρτηθεί από την συνέπεια στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής
4)Οι τράπεζες άπαξ και η οικονομία σταθεροποιείται θα ακολουθήσουν
Μεταξύ των πολλών ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη ενδιαφέρον είχε το πάνελ στο οποίο παραβρέθηκαν ο Χρήστος Μεγάλου της Πειραιώς, η Αναστασία Σακελλαρίου της Praxia Bank και στέλεχος της Bain Capital.
Ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Πειραιώς αναφέρθηκε στις αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα και στις τράπεζες και τόνισε ότι άπαξ και η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει και οι τράπεζες θα ακολουθήσουν.
Όσο υποχωρεί η αβεβαιότητα τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets και επενδύσεις.
Η Αναστασία Σακελλαρίου η CEO της Praxia Bank αναφέρθηκε στο εγχείρημα της νέας τράπεζας που ετοιμάζει τονίζοντας ότι πηγαίνει κόντρα στην πεπατημένη λογική και πρακτική των μεγάλων τραπεζών στην Ελλάδα που μεταφέρουν προβλήματα από το παρελθόν.
Στέλεχος του Bain Capital επισήμανε ότι τα χαμηλά τους τα έχουν δει τα ελληνικά assets, πλέον υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια και ότι μετά τις εκλογές θα δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι ξένοι εμφανίστηκαν θετικοί στην πολιτική αλλαγή που θα σημειωθεί στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα.
Ωστόσο ενώ ανέφεραν ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό πόλο έλξης δεν παρουσίασαν κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ετέθησαν θέματα που σχετίζονται με την νέα οικονομική πολιτική και εάν αυτή θα συνεχιστεί ή θα υπάρξει κόπωση μετά από κάποιο διάστημα.
Οι ξένοι επενδυτές στο ελληνικό road show ήταν θετικοί για την Ελλάδα, βλέπουν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν θα βιαστούν να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους.
Θέλουν να δουν ιδιωτικοποιήσεις όπως το Ελληνικό και στην Ενέργεια ώστε να δουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης