Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω της πολλές νάρκες – Οι 4 προτεραιότητες της ΝΔ για φοροελαφρύνσεις

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω της πολλές νάρκες – Οι 4 προτεραιότητες της ΝΔ για φοροελαφρύνσεις
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κατορθώσει να δώσει στην οικονομία την ώθηση που χρειάζεται, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του κυρίως αναφορικά με τη φορολογία ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πάτρα σε εκδήλωση με θεμα «Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπάρχουσα κυβέρνηση και να τονίσει ότι όχι μόνο έχει κάνει τεράστια λάθη, οδηγώντας σε αδιέξοδο την οικονομία, αλλά συνεχίζει να διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις αναφορικά με τις προθέσεις της ΝΔ όταν αυτή αναλάβει την κυβέρνηση.
Προσέθεσε ακόμη ότι ορισμένα εκ των θετικών μέτρων που υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά «αντιγραφή» αντίστοιχων προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στις εκλογές υπογράμμισε ότι «Με άλλα λόγια, αν κάποιες εκλογές, παλαιότερα, είχαν αποκληθεί εκλογές «του καναπέ», αυτές της 7ης Ιουλίου πρέπει να γίνουν οι εκλογές «του μυαλού και της ευθύνης».
Εκλογές κρίσιμες, η τελική έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί απόλυτα από την κινητοποίηση και την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.
Γιατί σε καμία εκλογή δεν υπάρχει προεξοφλημένο αποτέλεσμα.
Στις εκλογές δεν μετρούν οι δημοσκοπήσεις, μετρά μόνο το αποτέλεσμα.
Και το αποτέλεσμα το διαμορφώνουν αυτοί που έφτασαν και ψήφισαν στην κάλπη».
Επιτιθέμενος στο Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι «Χθες το βράδυ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι απερχόμενος πρωθυπουργός, επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν δύο μόλις εβδομάδες.
Δεν είχε τίποτε καινούριο να πει.

Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα.
Και βέβαια είναι μοιραίο, μη έχοντας κάτι θετικό να επιδείξουν, να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις.
Κατασκευάζουν μία Ν.Δ. που υπάρχει μόνο στην προπαγάνδα τους και βάζουν ψέματα και στο δικό μου στόμα μήπως και παραπλανήσουν κάποιον ανύποπτο.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Είναι μάταιο ν’ απαντάς σε ένα χαλασμένο μαγνητόφωνο συνθημάτων.
Οι πρόσφατες Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές κάλπες απέδειξαν, άλλωστε, την ωριμότητα του λαού μας: Οι πολίτες καταδίκασαν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου.
Γύρισαν, όμως, την πλάτη και στις προσφορές της τελευταίας ώρας για να εξαγοραστεί η ψήφος τους.
Η σκουριά της δημαγωγίας και των παλαιοκομματικών ρουσφετιών δεν τους αγγίζει πια».

Οι προτάσεις της ΝΔ για τη φορολογία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη και ένα μέσο είναι η μείωση της αβάσταχτης φορολογίας που έχουν επωμιστεί τόσο όλοι και κυρίως οι επιχειρήσεις.
Στις προτάσεις της ΝΔ περιλαμβάνονται τα ακόλουθα, όπως τα ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης:
«1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. Καταργούμε την μείωση που μόνος του ψήφισε -και υποκριτικά ξεψήφισε προεκλογικά- ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνοι το είπαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα το κάνουν. Ενώ εγώ το λέω γιατί ξέρω ότι θα το κάνω πράξη.
2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Και 2.000 ενίσχυση στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.
3ον. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%.
Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.
4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα. Δίνονται κίνητρα στις επιχειρήσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη ώστε αυτές να επενδύουν».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης