Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η επόμενη κρίση είναι προ των πυλών - Η στάση της Fed θα κρίνει πολλά

tags :
Phoenix Capital: Η επόμενη κρίση είναι προ των πυλών - Η στάση της Fed θα κρίνει πολλά
Οι μετοχές στη Wall Street βρίσκονται σε υπερ-αγορασμένα επίπεδα και πλέον μια διόρθωση είναι πολύ πιθανό σενάριο αναφέρει η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital
Οι μετοχές στη Wall Street βρίσκονται σε υπερ-αγορασμένα επίπεδα και πλέον μια διόρθωση είναι πολύ πιθανό σενάριο αναφέρει η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital, η οποία τονίζει πως θα ήταν απολύτως φυσιολογικό ο δείκτης S&P 500 να  επανεξετάσει την υποστήριξη στο επίπεδο των 2.850 μονάδων (μπλε γραμμή στο παρακάτω διάγραμμα).



Μετά από αυτό, εγείρεται το ζήτημα εάν οι μετοχές οδηγηθούν σε νέα υψηλά, ή αυτό το ράλι ήταν απλά «το τίναγμα της νεκρής γάτας».
Αυτό που θα συμβεί στη μπλε γραμμή θα είναι η απάντηση.
Αν η μπλε γραμμή κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα, οι μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα.
Αλλιώς ο δείκτης S&P 500θα υποχωρήσει προς τις 2.600 μονάδες.



Η πορεία της Wall Street εξαρτάται από την Fed, η οποία συναντά την 18η-19η Ιουνίου (την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη).
Η χρηματιστηριακή αγορά έκανε ράλι με βάση το σενάριο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια...
Δυστυχώς για τους υπέρμαχους της «bull market» όπως αναφέρει η Phoenix Capital υπάρχει η πιθανότητα η αγορά να ερμηνεύει μια μείωση των   επιτοκίων ως κάτι αρνητικό... γιατί θα σήμαινε ότι η αμερικανική οικονομία έχει εκτροχιαστεί.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου έχει υποχωρήσει,. υποδηλώνοντας ότι η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα.



Αυτό από μόνο του είναι ένα πρόβλημα.
Ωστόσο το γεγονός ότι οι τιμές περιουσιακών στοιχείων όπως ο χαλκός,  που συνδέονται στενά με την πραγματική οικονομία λένε το ίδιο πράγμα... ότι η οικονομία έχει πρόβλημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης