Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα αλλά κράτησε το θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα αλλά κράτησε το θετικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Είχε και σήμερα το ενδιαφέρον της αν και οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών έφεραν μεταβλητότητα και κράτησαν το γενικό δείκτη κάτω από τις 850 μονάδες. Ο τζίρος σε καλά επίπεδα για μία ακόμη ημέρα.

Βλέπουμε πως κάποιες μετοχές πιάνουν τεχνικούς στόχους που έχουν θέσει. Η άνοδος φυσικά και οφείλεται στην ψυχολογία των επενδυτών, και αυτή η θετική ψυχολογία μπορεί να τις σπρώξει υψηλότερα. Όμως τα θεμελιώδη θα πρέπει να μπουν και πάλι σε πρώτο πλάνο.

Θα υποστηρίζαμε την άποψη πολλών αναλυτών οι οποίοι συστήνουν ρευστότητα και τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και έχουν ισχυρά θεμελιώδη. Υπάρχουν πολλές που δεν έχουν καλή απόδοση σε σύγκριση με την αγορά.

LAMDA: Οι πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του κ.Μητσοτάκη για το τι θα κάνει τις πρώτες μέρες έδωσαν ώθηση. Άμεσα θα υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις που λείπουν ενώ κλειδί για εμάς είναι η δέσμευση για σφιχτές προθεσμίες σε επενδύσεις που θα προωθεί η κυβέρνηση.

Η μετοχή ξεπέρασε τα 8 ευρώ και η τιμή στόχος που δίνει η τεχνική ανάλυση είναι τα 8,50 ευρώ στην αποτίμηση των 650 εκατ. ευρώ η κατοχύρωση κερδών είναι μία λογική κίνηση. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι.

ΑΔΜΗΕ: Η συγκεκριμένη έχει μείνει αρκετά πίσω και έχει περιθώριο ανόδου κατά την άποψή μας μεγαλύτερο του 20%. Σήμερα ενισχύθηκε 2,01% και έκλεισε στα 2,03 ευρώ με όγκο 506 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Κοντά στα 5 ευρώ έχει προεξοφλήσει την αύξηση του τζίρου στο ΧΑ. Θα πρέπει να έρθουν νέες εισαγωγές, αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και να διατηρηθεί για καιρό η αύξηση του τζίρου σε επίπεδα πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ ώστε να δούμε περιθώριο.

ΕΛΠΕ: Εδώ θα πρέπει να δούμε τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης και αν θα καταφέρει να βρει επενδυτές για το πλειοψηφικό πακέτο οι οποίοι θα δώσουν τίμημα υψηλότερο από τις τρέχουσες τιμές.

ΚΕΚΡΟΨ: Εντυπωσιακή άνοδο με πληροφορίες στην αγορά ότι η απόφαση του δικαστηρίου δίνει περισσότερα στρέμματα από αυτά που περίμενε και μάλιστα πολλά περισσότερα. Έτσι η αποτίμηση θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα είχε αν έπαιρνε μόνο τα 18 στρέμματα.
Στο +25,88% και στα 2,87 ευρώ με όγκο 202 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 56,8 εκατ. ευρώ.

REDS: Η στήλη την έχει βάλει στο στόχαστρό της από επίπεδα λίγο πάνω από τα 0,80 ευρώ και σήμερα έγραψε 1,0150 ευρώ. Η αποτίμηση των 57,4 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 93,6 εκατ. ευρώ δείχνει πως είναι ακόμα φθηνή. Άλλες παίζουν με υψηλότερο p/bv. Χαμηλός ο τραπεζικός δανεισμός.

ΕΚΤΕΡ: Παραμένει φθηνή αν και έχει κάνει καλή κίνηση σε σχέση με την αποτίμηση που είχε πριν από μερικούς μήνες, όταν η στήλη την παρακολουθούσε πιο στενά λόγω βελτίωσης αποτελεσμάτων.

Η αποτίμηση είναι χαμηλότερη από την καθαρή θέση και μάλιστα σημαντικά. Είναι κερδοφόρα, χωρίς δανεισμός και με ταμείο που αντιστοιχεί σε 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Το μεγάλο στοίχημα είναι η έκταση στην Πάρο και η αξιοποίησή της. Αν βοηθήσει η νέα κυβέρνηση να τρέξουν επενδύσεις θα ξεκολλήσει και αυτό το project.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η διοίκηση συνεχίζει να δίνει καλά δείγματα γραφής και πιστή στη δέσμευσή της για αποχώρηση από μη βασικές δραστηριότητες ψάχνει αγοραστή για το ποσοστό που έχει στην Elpedison.

Εμείς θα πούμε και το εξής: Δεν υπάρχουν και πολλές κατασκευαστικές που θα μπορούσαν να σηκώσουν το project του Ελληνικού. Κομμάτι θεωρούμε πως θα πάρει άρα θα αυξήσει το ανεκτέλεστο της.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Σχεδόν δίπλωσε από τότε που την επιλέξαμε. Δεν άνοιγε, δεν έκανε όγκο, αλλά ήταν βαθιά υποτιμημένη, αφού όπως είχαμε γράψει τότε συνέφερε κάποιον να την αγοράσει και να πουλήσει ένα –ένα τα «κομμάτια» της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης