Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες - Ισχυρά κέρδη στην τεχνολογία

tags :
Νέα άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες - Ισχυρά κέρδη στην τεχνολογία
Η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους όρους χρηματοδότησης στηρίζει επίσης τις διεθνείς αγορές
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (11/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με «οδηγό» εκ νέου τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού και οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) επηρεάζουν θετικά το επενδυτικό κλίμα.
Την ίδια ώρα, η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους όρους χρηματοδότησης, με στόχο να ενισχύσει τις δαπάνες, στηρίζει επίσης τις διεθνείς αγορές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 26.231 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 2.911 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1% υψηλότερα στις 7.906 μονάδες.


Οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να σημειώσουν κέρδη για έβδομη συνεχόμενη ημέρα -το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Μάιο του 2018, όταν είχαν ενισχυθεί επί οκτώ συνεχόμενες ημέρες.
Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 βρίσκεται κατά 2,3% χαμηλότερα σε σχέση με το ιστορικό του υψηλό, που «άγγιξε» νωρίτερα φέτος.
Οι μετοχές των Facebook και Apple καταγράφουν κέρδη 2% και 1,2% αντίστοιχα, ενώ Amazon, Microsoft και Alphabet σημειώνουν άνοδο 1,2%,0,6% και 1,5%.
Πάντως, ανησυχίες παραμένουν για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά και τις νέες απειλές Trump για νέους δασμούς.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη σύνοδο των G20 το σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Donald Trump και Xi Jinping.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε χθες πως εάν ο Xi δεν συμμετάσχει στη σύνοδο, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν αμέσως πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά 300 δισ. δολ.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο έστειλε σήμερα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ, ότι εάν επιμείνουν στη γραμμή της κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης, τότε θα υπάρξει αποφασιστική απάντηση.
««Εάν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην κλιμάκωση της έντασης στο εμπόριο, η Κίνα θα απαντήσει με αποφασιστικότητα.
Δεν θέλουμε τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν τον φοβόμαστε», διεμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, αναφέροντας πως η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα θελήσουν ο διάλογος να γίνει επί ίσοις όροις.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται επίσης στη Fed και στις αυξημένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μείωση μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 78%, ενώ για μια μείωση μέχρι τον Δεκέμβριο έχουν «εκτοξευτεί» στο 97,1%.
Τα επιδεινούμενα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αμερικανική οικονομία συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση αυτών των προσδοκιών.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ κατέγραψαν οριακή αύξηση 0,1% τον Μάιο του 2019, έναντι της αύξησης 0,2% του Απριλίου.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Μάιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,8%, από 2,2% τον Απρίλιο.
Οι δομικές τιμές παραγωγού, που εξαιρούν τις τιμές ενέργειας, τροφίμων και υπηρεσιών εμπορίου, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, όσο και τον Απρίλιο, ενώ σε ετήσια βάση, ο δομικός PPI αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι αύξησης 2,2% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης