Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς αγοραστές F-35

tags :
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς αγοραστές F-35
Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία, περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς πιθανούς αγοραστές
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς αγοραστές αμερικανικών μαχητικών F-35, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιναυάρχου Mathias Winter, επικεφαλής του Γραφείου του Πενταγώνου για τα F-35, όπως μεταδίδει το Reuters. 
«Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία, περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς πιθανούς αγοραστές», υπογράμμισε ο αντιναύαρχος.
Ενδιαφέρον για τα εν λόγω μαχητικά έχουν εκδηλώσει επίσης η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Μετά την πρόσφατη συμφωνία του Πενταγώνου με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, που περιλαμβάνει έκπτωση 8,8% στη μέχρι πρότινος ισχύουσα τιμή αγοράς, το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών των F-35 αναμένεται να αυξηθεί.

Tέλος η Τουρκία από τις εκπαιδευτικές πτήσεις

Την ίδια ώρα, πράξη έκαναν οι ΗΠΑ την απειλή τους προς την Τουρκία ανακοινώνοντας πως οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F35 στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα τερματίζονται.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Τούρκοι πιλότοι δεν πετούν πλέον τα εν λόγω μαχητικά αεροσκάφη.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση των ΗΠΑ στην πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει κανονικά στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Σημειώνεται πως ο τερματισμός του προγράμματος έρχεται νωρίτερα από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί καθώς πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας των  ΗΠΑ, Patrick Shanahan είχε αναφέρει στον Τούρκο ομόλογο του ότι οι Τούρκοι πιλότοι που βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ θα μπορούσα να παραμείνουν εκεί έως τα τέλη Ιουλίου, κάτι που σήμαινε πως και την εκπαίδευση τους θα συνέχιζαν έως τότε αλλά και η Άγκυρα θα είχε περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσει τη στάση της.
«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι τούρκοι πιλότοι (…) δεν πετούν πλέον.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή της πολιτικής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη σύμμαχό μας Τουρκία για τη μείωση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του F-35» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Mike Andrews.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης