Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεδιπλώνει θέσεις, πρόγραμμα και … στρατηγική ο Μητσοτάκης – Στην Πάτρα η θεματική για ανάπτυξη, επενδύσεις

Ξεδιπλώνει θέσεις, πρόγραμμα και … στρατηγική ο Μητσοτάκης – Στην Πάτρα η θεματική για ανάπτυξη, επενδύσεις
Κύρια στόχευση του προέδρου της ΝΔ να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει θετικό και υλοποιήσιμο αφήγημα για την επόμενη ημέρα
Τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί στην Πάτρα.
Με την ομιλία του αυτή ο κ.Μητσοτάκης εγκαινιάζει και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το πώς θα κινηθεί η στρατηγική και η τακτική της ΝΔ στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης έχει επιλέξει αντί των ανοιχτών συγκεντρώσεων που μόνο αρνητικούς συνειρμούς προσφέρουν, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένο το ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πολιτικές εκδηλώσεις, να προχωρά σε θεματικές ομιλίες σε πιο «ελεγχόμενους» χώρους.
Και αν η στόχευση είναι κάθε φορά να παρουσιάζει μια ξεχωριστή θεματική ενότητα του προγράμματος της ΝΔ, μείζον ζητούμενο για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι να έρχεται σε επαφή και με τους πολίτες των πόλεων, στις οποίες περιοδεύει.
Σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής ο κ.Μητσοτάκης επιθυμεί πλέον να αναδείξει τις προτάσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ, να «κτίσει» ένα θετικό αφήγημα και να αποφύγει την όποια μετωπική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η πόλωση δεν έχει πλέον να του προσφέρει τίποτα στην τελική ευθεία προς την κάλπη.
Άλλωστε ο «αέρας» της νίκης στις ευρωεκλογές με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες και η σχεδόν ολοκληρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές δίνουν στη ΝΔ το «πάνω χέρι».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Μητσοτάκης ενισχύει τη στρατηγική του στο σημείο που «χώλαινε», διότι έχοντας βασίσει μέχρι τώρα την τακτική του στο να στηλιτεύει και να κατακρίνει την οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα, βρισκόταν πάντα ένα βήμα πίσω από τον πολιτικό του αντίπαλο.
Επρόκειτο για μια προβληματική αντιπολιτευτική του τακτική που μπορεί να «δούλεψε» στο πλαίσιο των ευρωεκλογών όπου η ψήφος ήταν εν πολλοίς διαμαρτυρίας και αντίδρασης, αλλά που πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άλλο την πολιτική στόχευση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη.
Μια και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα ρεαλιστικό και θετικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα μέσω συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων και δεσμεύσεων προκειμένου να πείσει τους πολίτες για το πρόγραμμα του.
Σήμερα η ομιλία του κ.Μητσοτάκη αναμένεται να γίνει στον χώρο του οινοποιείου της Achaia Clauss και θα επικεντρωθεί στην οικονομία, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ζητήματα εξαιρετικής σημασίας για όλη την ελληνική κοινωνία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει πως στόχος του είναι να επιτύχει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% προκειμένου να μειώσει την φορολογία και να στηρίξει τους πιο αδύναμους πολίτες χωρίς παράλληλα να διακινδυνεύει τα δημοσιονομικά της χώρας.
Στη σημερινή του ομιλία πρέπει να εξειδικεύσει και να εξηγήσει πως σκοπεύει να το επιτύχει και παράλληλα να πείσει το ακροατήριο του.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης