Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη το 8ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 1,3% στα 1.329,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανεκόπη το 8ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 1,3% στα 1.329,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 16,80 δολ. ή 1,3%, στα 1.329,30 δολ. ανά ουγγιά
Με βαριές απώλειες, μετά από οκτώ συνεχόμενες ημέρες ανόδου, έκλεισε σήμερα (10/6/2019), καθώς η αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, απομακρύνοντάς τους από την ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι ΗΠΑ και Μεξικό κατέληξαν σε συμφωνία για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και απέσυρε την απειλή που είχε διατυπώσει ότι από σήμερα θα επέβαλε δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγει η χώρα του.
Σήμερα, ωστόσο, ο Trump, «εκτόξευσε» νέες απειλές για δασμούς στα μεξικανικά αγαθά, σε περίπτωση που, για κάποιον λόγο, δεν επικυρωθεί η συμφωνία για το μεταναστευτικό.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, προειδοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι έτοιμος να επιβάλει νέους δασμούς στην Κίνα, εάν δεν πάει καλά η συνάντηση που θα έχει στα τέλη Ιουνίου με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.
Από την πλευρά του, ο Trump εκτίμησε σήμερα ότι η Κίνα, αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί σε συμφωνία για την εμπορική πολιτική, ενώ υπογράμμισε ότι η υποτίμηση του γουάν πρόδωσε τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Πεκίνο.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 16,80 δολ. ή 1,3%, στα 1.329,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96,8 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,132 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,3% στο 1,269 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στην στερλίνα ασκούν τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το βρετανικό ΑΕΠ.
Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,4% τον Απρίλιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,1%.
Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή της χώρας κατέγραψε τον ίδιο μήνα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης