Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saunders (BoE): Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι αγορές

Saunders (BoE): Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι αγορές
Η Bank of England δεν θα περιμένει μέχρις ότου να επιλυθούν όλες οι αβεβαιότητες γύρω από το Brexit για να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε o Michael Saunders, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ) θα χρειαστεί πιθανότατα να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε σήμερα (10/6/2019) ο Michael Saunders, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Ο Saunders δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει απαραιτήτως μέχρις ότου να επιλυθούν όλες οι αβεβαιότητες γύρω από το Brexit για να αυξήσει τα επιτόκια.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θεωρούν σήμερα ότι η BoE έχει περισσότερες πιθανότητες να μειώσει τα επιτόκια από ό,τι να τα αυξήσει κατά το επόμενο έτος, λόγω ενδείξεων ότι οι εμπορικές συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.
«Ίσως θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε μια ουδέτερη στάση νωρίτερα από ό,τι προβλέπει η αγορά», δήλωσε ο Saunders σε ομιλία του.
«Θέλω να τονίσω ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) δεν χρειάζεται αναγκαστικά να κρατήσει τα επιτόκια σε αναμονή μέχρις ότου να επιλυθούν όλες οι αβεβαιότητες γύρω από το Brexit», πρόσθεσε ο Saunders, σημειώνοντας ότι η BoE έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές από τότε που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ τον Νοέμβριο του 2017 και τον Αύγουστο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης