Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αντίδραση με άνοδο 8% για τη μετοχή της MIG – Αυξημένος ο όγκος συναλλαγών

tags :
Αντίδραση με άνοδο 8% για τη μετοχή της MIG – Αυξημένος ο όγκος συναλλαγών
Η διοίκηση περιμένει βελτίωση των οικονομικών μεγεθών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης
Μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε την περασμένη Πέμπτη 6/6 η μετοχή της MIG, λόγω πωλήσεων που συνδέονται με την αποχώρηση κ.Τζώρτζη από τη διοίκηση, σήμερα (10/6) η μετοχή αντιδρά ανοδικά και μάλιστα με αυξημένο όγκο συναλλαγών.
Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στα 0,1030 ευρώ με άνοδο 8,4% και όγκο 3,7 εκατ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 97 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης η διοίκηση αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές του ομίλου.
Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) θα αυξηθούν περαιτέρω το 2019, ενώ θα μειωθεί και ο δανεισμός από τις πιστώτριες τράπεζες τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο θυγατρικών.
Στη Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι θετικές προοπτικές του ομίλου MIG και των θυγατρικών με ορίζοντα το 2020, όταν και αναμένεται σημαντική ανάκαμψη συνολικά στην κερδοφορία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Αθανάσιος Παπανικολάου τόνισε ότι οι βασικοί πυλώνες της MIG, όπως είναι η Vivartia και η Attica Group, θα είναι οι ηγέτες στους αντιστοίχους κλάδους της οικονομίας.
Ανέφερε ότι η MIG πλέον είναι στην επόμενη ημέρα καθώς κατάφερε να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη.
Από ζημιές εκατομμυρίων πέρασε στην κερδοφορία, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί και το 2019.
Σημαντικός παράγοντας βελτίωσης των μεγεθών είναι η αναδιάρθρωση των δανείων με τις τράπεζες που βάζουν σε νέα πορεία τον όμιλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης