Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση λόγω διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική κίνηση λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Άνοιγμα ανοδικά και μάλιστα άνω του 1% λόγω του καλού κλίματος στις ξένες αγορές. Γρήγορα το 1% έγινε 2% με καλό τζίρο. Θα προσέχουμε σήμερα το τζίρο για να δούμε αν θα επανέλθει στα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων όπου είχε ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί, ενώ κέρδη έχουν και οι τραπεζικές μετοχές. Καλή η εικόνα του ΟΤΕ με καλό όγκο συναλλαγών, αλλά και του ΟΠΑΠ. Τα βαριά χαρτιά με ποιοτικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

ΔΕΗ: Στα 2,07 ευρώ με άνοδο άνω του 6% και όγκο στα πρώτα λεπτά πάνω από 100 χιλ. τεμάχια. Τεχνικά η μετοχή δείχνει πως έχει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Η αγορά περιμένει πολλά από τη νέα κυβέρνηση.

Ζητούμενο είναι να καταφέρει να ξανακάνει την επιχείρηση να έχει κέρδη, αλλά κυρίως να φύγει η ανησυχία που υπάρχει για τα δάνεια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ανεκτέλεστο στον κατασκευαστικό κλάδο 2,1 δισ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο ο τζίρος μειώθηκε 14,3% και κατήλθε στα 348,1 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA έμειναν σταθερά στα 75,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 5,9 εκατ. ευρώ από 7,1 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Τράπεζα Πειραιώς έχει άνοδο 7% και ακολουθεί με καλή άνοδο και η Εθνική Τράπεζα, άνω του 4%, όπως και η Alpha Bank με ίδια άνοδο, ενώ μικρότερα κέρδη καταγράφει η Eurobank.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Συνεχίζει την ανοδική της κίνηση με αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Έχει κάνει όγκο 12 χιλ. τεμάχια και είναι στα 0,8880 ευρώ με άνοδο 11% και αποτίμηση 19,5 εκατ. ευρώ. Είναι η Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή.

NEWSPHONE: Αρχίζει να παίρνει και αυτή, την αποτίμηση που της αξίζει αφού όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, λύνονται κάποια θεματάκια που υπήρχαν στο κομμάτι των απαιτήσεων και βελτιώνουν τον ισολογισμό. Έχει και όγκο στο ξεκίνημα 21 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Τα ακίνητα του ανήκουν πλέον και περιμένουμε τι θα δείξει η αποτίμησή τους σε τρέχουσες τιμές έναντι ιστορικές που είναι μέχρι τώρα. Το θέμα είναι να ξεκινήσει και η αξιοποίησή τους που θα δώσει και κάτι μελλοντικά στην εταιρεία.

BYTE: Μην τα ξαναλέμε. Η αποτίμηση που δίνει η Eurobank στην Profile, σπρώχνει και τη συγκεκριμένη μετοχή και δικαιολογημένα. Στο +5% στο άνοιγμα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα δούμε κίνηση από αντίστοιχη εταιρεία του κλάδου, λόγω νέου για άλλη. Το είδαμε και στον κλάδο υγείας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πέρασε πάνω από τα 10 ευρώ και με όγκο 51 χιλ. τεμάχια βρίσκεται στα 10,16 ευρώ με αποτίμηση 1,45 δισ. ευρώ.

CENERGY: Δεν ακολουθεί το κλίμα και είναι η μόνη μετοχή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που υποχωρεί οριακά.

ΑΔΜΗΕ: Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα και ο όγκος στις 35 χιλ. τεμάχια. Υστερεί έναντι πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ δεν υστερεί σε θεμελιώδη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης