Τελευταία Νέα
Κοινωνία

H πλήρης διάλυση εφάπαξ - συντάξεων στον ΕΔΟΕΑΠ

tags :
H πλήρης διάλυση εφάπαξ -  συντάξεων στον ΕΔΟΕΑΠ
Η αναλογιστική μελέτη περιγράφει καρέ-καρέ την απάτη των Συσπειρω-ενωμένων  που στήριξαν το Νόμο Πετρόπουλου
Κατατέθηκε ήδη στον ΕΔΟΕΑΠ η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού που αποδεικνύει πλέον με στοιχεία πως ο Νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο (για υποχρεωτική χρήση της εισφορά 2% μόνο από τον κλάδο Υγείας)  με τη στήριξη των Συσπειρο-ενωμένων, διαλύει εφάπαξ και συντάξεις.
Ο μόνος κλάδος που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι αυτός της Υγείας,  αφού εκεί υποχρεωτικά από το νόμο Πετρόπουλου πηγαίνει το 2% από τα έσοδα επί του κύκλου εργασιών.
Επειδή οι εκπρόσωποι παρατάξεων- πειθήνιων οργάνων της κυβέρνησης και γενικότερα κολάκων πάσης φύσεως εξουσίας (Καπάκος- Αντωνιάδου και Σία) προσπαθούν ακόμη και τώρα να μας πουν πως η νύχτα είναι μέρα, δημοσιεύουμε σήμερα αποσπάσματα της αναλογιστικής μελέτης , ώστε να δούμε τι λένε οι ίδιοι οι αναλογιστές για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υποταγή τους σε συμφέροντα αλλότρια από αυτά του κλάδου. Με τη μέση σύνταξη να μειώνεται κατά 42% και τα εφάπαξ σχεδόν να εκμηδενίζονται, έχουν το θράσος ακόμη να μιλούν και να μην ζητούν ούτε μία συγγνώμη!
Επισυνάπτονται οι σελίδες 65-67 προκειμένου να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι ότι τόσο η πλευρά της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όσο και των Ενωμένων Δημοσιογράφων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ από το ΓΓ της ΕΣΗΕΑ κ. Καπάκο, τον κ. Κουμπιά και την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ Αντωνιάδου εξαπατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους «κλέβοντας» τις ασφαλιστικές κρατήσεις τους.
Όπως τους εξαπάτησαν τον καλοκαίρι του 2018 λέγοντας ότι ο Νόμος Πετρόπουλου δεν δημιουργεί πρόβλημα και κατηγορώντας μας ότι δεν συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση.
Τότε μας ζητούσαν όχι μόνο να μην αντιδράσουμε ως διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και δεχτούμε εγγράφως το νόμο που έβαλε ταφόπλακα στον μέλλον της επικούρησης και του εφάπαξ. 
Ήταν οι ίδιοι που μας ζητούσαν επίμονα να δώσουμε ενέχυρο το κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΦΚΑ για «να το προστατέψει».
Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε αν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι τα κάνουν όλα αυτά επειδή είναι άσχετοι ή αν εκτελούν σχέδιο για την κατάρρευση του Οργανισμού.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και προφανώς τα ίδια πράττουν και στην ΕΣΗΕΑ.
Λένε πως στηρίζουν τη συναίνεση. Άλλο όμως συναίνεση κι άλλο υποταγή και δουλοπρέπεια.
Λένε πως στηρίζουν τη συναίνεση αλλά η συναίνεση γι αυτούς είναι η υποταγή των πάντων στις επιδιώξεις τους και στις απαιτήσεις τους.
Και δυστυχώς το πρόβλημα ξεκινά από την ΕΣΗΕΑ και απλώνεται στο σύνολο του κλάδου καθώς τα ίδια έκαναν και στην περίφημη δήθεν συλλογική σύμβαση με τα μέσα ενημέρωσης του δημοσίου όπου υπεξαίρεσαν τις προτάσεις της ΠΟΕΣΥ , τις διαστρέβλωσαν και προσπάθησαν να συμφωνήσουν μια σύμβαση χωρίς να ρωτήσουν τους εργαζόμενους των δημόσιων μέσων αλλά και να καθορίσουν κοινή γραμμή με όλες τις Ενώσεις των δημοσιογράφων της χώρας.
Υπό αυτές τις συνθήκες καλά κάνουν και ανησυχούν για την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΕΣΗΕΑ στην οποία μετείχαμε με άλλους συναδέλφους. Καλά κάνουν και ανησυχούν ότι θα τελειώσει η παρακμή και οι πρακτικές που έφεραν τον κλάδο στο γκρεμό. Οι συνάδελφοι θα δώσουν την απάντησή τους στις 12 και 13 του μήνα στηρίζοντας τη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ για να αλλάξουμε σελίδα.

Τα ψέματα τελείωσαν . Ήλθε η ώρα της αλήθειας

Νίκος Καρούτζος

Άντζυ Σταθάτου

Μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ








 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης