Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Στις εθνικές εκλογές δεν θα συγκρουστούν τα ποσοστά των ευρωεκλογών - Θα αντιπαρατεθούν οι προγραμματικές θέσεις

Γεροβασίλη: Στις εθνικές εκλογές δεν θα συγκρουστούν τα ποσοστά των ευρωεκλογών -  Θα αντιπαρατεθούν οι προγραμματικές θέσεις
"Η Νέα Δημοκρατία μοιράζει μόνο λόγια και υποσχέσεις", τονίζει η 'Ολγα Γεροβασίλη
«Στις εθνικές εκλογές δεν θα συγκρουστούν οι αριθμοί και τα ποσοστά των ευρωεκλογών.
Θα αντιπαρατεθούν ο προγραμματικός λόγος, οι προγραμματικές θέσεις», αναφέρει  η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη Νέα Σελίδα.
 «Οι δυνάμεις που θέλουν την κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού και οι δυνάμεις που την βλέπουν ως λάφυρο στην υπηρεσία των λίγων.
Θα είναι μια δύσκολη μάχη.
Όμως έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα και μάλιστα στα πολύ δύσκολα», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Όπως σημειώνει η υπουργός, «στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ θα συγκριθούν προγράμματα και πεπραγμένα.
Η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει το έργο της, αλλά και να θυμίσει τι παρέλαβε.
Όσο κι αν η ΝΔ έχει φορέσει το προεκλογικό της προσωπείο, και εμείς θυμόμαστε τι έκανε, και ο λαός δεν ξεχνά».
Ξεκαθαρίζει ότι είναι άλλος ο χαρακτήρας των ευρωεκλογών και εντελώς διαφορετικός των εθνικών εκλογών, στις οποίες οι πολίτες ψηφίζουν για την επόμενη κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνει, «η διαφορά που καταγράφηκε στην ευρωκάλπη, που όπως ξέρετε πάντα είχε και το χαρακτήρα χαλαρής ψήφου, δεν προδιαγράφει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
Αυτή η αναμέτρηση έχει διαφορετικό χαρακτήρα και οι πολίτες θα επιλέξουν ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τη χώρα.
Έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και ένα έργο να επιδείξουμε.
Η Νέα Δημοκρατία μοιράζει μόνο λόγια και υποσχέσεις.
Οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ του έργου και του δικού μας προγράμματος από τη μια και των υποσχέσεων, που καταρρίπτονται από τις γνωστές κυβερνητικές πρακτικές τους».
Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπόσχεται μείωση φόρων και ήδη έχει πει ότι θα προκύψει από το μαχαίρι στις δαπάνες του κράτους.
Αποκρύπτει, όμως, ότι όταν λέμε δαπάνες του κράτους αφορά σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, επιδόματα, που δίνονται ακόμα και σε τμήμα της μεσαίας τάξης για την οποία δήθεν κόπτεται.
 Το κόστος των εξαγγελιών της ΝΔ είναι 5 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχει πει κουβέντα σε ποιο κομμάτι του κοινωνικού κράτους θα βάλει μαχαίρι».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής ως κυβέρνηση, καθώς «υπέβαλε τη μεσαία τάξη σε μια άνευ προηγουμένου αφαίμαξη: Οχτώ στους 10 φόρους επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2014 και το τωρινό ενδιαφέρον της είναι όψιμο και υποκριτικό».
Σημειώνει δε, πως η ΝΔ από την ώρα που ανέλαβε ως πρόεδρός της ο κ.Μητσοτάκης, έχει ζητήσει 2.100 φορές να γίνουν εκλογές, προσθέτοντας ότι «ζει σε ένα χρόνιο προεκλογικό ντελίριο» και πως «όλο αυτό το διάστημα δεν παρουσίασε ούτε μια φορά το πρόγραμμά της», αλλά «περιορίζεται να μιλάει γενικά για μείωση φόρων που θα προκύψουν από μείωση δαπανών, αποκρύπτοντας όμως ποιες δαπάνες θα κόψει. Υπόσχεται ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο, αλλά ότι θα “νοικοκυρέψει” το δημόσιο», ενώ «υπόσχεται να προσλάβει 1.500 αστυνομικούς, την ίδια ώρα που δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα διατηρήσει τον κανόνα “μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις”.
Για να προσλάβει συνεπώς μόνο τους 1.500 αστυνομικούς θα χρειαστεί να φύγουν 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Δε βγαίνουν τα νούμερα».
Μεταξύ άλλων, η υπουργός σημειώνει ότι «η  ίδια ΝΔ θέλει να εφαρμόσει πρόγραμμα ΔΝΤ χωρίς να της το ζητήσουν!
 Γιατί η εφαρμογή του “μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις” στο δημόσιο, συρρικνώνει από την επόμενη ημέρα το κοινωνικό κράτος και ανοίγει το δρόμο στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.
Κρύβουν ότι αυτό θα σημάνει μετακύληση του κόστους στους πολίτες, κρύβουν ότι θα επιβαρυνθούν οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.
Υπόσχονται γενικώς επενδύσεις, όταν οι ίδιοι κατά το παρελθόν δεν το κατάφεραν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κατέγραψε ρεκόρ 12ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις».
Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεροβασίλη  αναφέρει ότι παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον «εάν μετά την αποχώρηση Βενιζέλου θα αποχωρήσει και το Κίνημα Αλλαγής από τη γραμμή Βενιζέλου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης