Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνασπισμό με Πράσινους και Die Linke εξετάζει το SPD – Επιταχύνεται η απομάκρυνση Merkel από την καγκελαρία

Συνασπισμό με Πράσινους και Die Linke εξετάζει το SPD – Επιταχύνεται η απομάκρυνση Merkel από την καγκελαρία
Η αναταραχή στους κόλπους του SPD έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Μία διεύρυνση προς τα Αριστερά και τη συγκρότηση μίας τριμερούς συμμαχίας με Πράσινους και Die Linke, εξετάζουν τα κορυφαία στελέχη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ως μία εναλλακτική λύση για τον εύθραυστο «μεγάλο συνασπισμό» με τους Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel.
Η αναταραχή στους κόλπους του SPD έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά την παραίτηση της επικεφαλής του, Andrea Nahles λόγω των κακών περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογικών αποτελεσμάτων, παρατηρεί το Reuters.
To SPD καλεί τα μέλη του να εξετάσουν τη δημιουργία ενός συνασπισμού αργότερα το 2019, που θα επιταχύνει την απομάκρυνση της Merkel από την καγκελαρία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, ή μία μειοψηφική κυβέρνηση.
Ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη του SPD βλέπουν ιδιαίτερα θετικά έναν συνασπισμό με τους Πράσινους, που έχουν ξεπεράσει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) στις δηλώσεις αλλά και το Αριστερό Κόμμα (Die Linke).
Ο αναπληρωτής ηγέτης του SPD, Ralf Stegner, δήλωσε στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι «φυσικά» η αριστερή συμμαχία είναι «η στρατηγική εναλλακτική λύση σε σχέση με τους Χριστιανοδημοκράτες».
«Χρειαζόμαστε άλλους σχηματισμούς για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας. Μια επιλογή είναι βέβαια ένας συνασπισμός του SPD με τους Πράσινους και την Αριστερά »,δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η Malu Dreyer, ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών.
Πρόκειται για μία τριμερή συμμαχία που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ σε εθνικό επίπεδο αλλά έχει λειτουργήσει σε δύο ομοσπονδιακά κρατίδια.
Στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, το SPD βρέθηκε στην τρίτη θέση με μόλις 15,8% των ψήφων και κάτω από 11 μονάδες από τους Πράσινους. Έκτοτε, έχει υποχωρήσει στο 12% στις δημοσκοπήσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης