Υπ. Οικονομικών: Το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες

Υπ. Οικονομικών: Το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες
H Γενική Γραμματέας θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών
«Tο ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) για το πλαίσιο της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο, απαντώντας με ανακοίνωσή του σε δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σημειώνει ότι «η Γενική Γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου».
Όπως αναφέρει  το υπουργείο Οικονομικών, «η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.).
Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα».
Τέλος, η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει υπενθυμίζοντας στα ΜΜΕ ότι ήταν ήδη ενήμερα για την προγραμματισμένη αυτή συνάντηση στις ΗΠΑ από τις 19/11/2018, με το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS