Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η Βρετανία δεν θα αποπληρώσει το χρέος των 50 δισεκ. ευρώ προς την Ευρωπαική Ένωση

Johnson: Η Βρετανία δεν θα αποπληρώσει το χρέος των 50 δισεκ. ευρώ προς την Ευρωπαική Ένωση
Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία
Την άρνησή του να καταβάλει τον «λογαριασμό του διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ (39 δισ. λίρες) ανακοίνωσε ο Boris Johnson ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή της Theresa May.
Σε συνέντευξή του σήμερα (9/6) στην εφημερίδα The Sunday Times ο Johnson διεμήνυσε πως παρότι έχει συνομολογηθεί ότι θα οφείλει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες μετά το Brexit αυτό το ποσό, θα αρχίσει να καταβάλλεται μόνο όταν υπάρξει «μεγαλύτερη σαφήνεια» για το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση.
«Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία. Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό», υπογράμμισε.
Η May παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή, εξέλιξη με την οποία σήμανε την έναρξη της κούρσας για την ανάδειξη του επικεφαλής των Τόρις και της κυβέρνησης της χώρας, χωρίς ο λαός να ψηφίσει.
Η Mayγνωστοποίησε ότι θα υπέβαλε την παραίτηση της τον περασμένο μήνα, παραδεχόμενη ότι δεν θα κατάφερνε να επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας που έκλεισε με την Ε.Ε. για το Brexit από την Βουλή των Κοινοτήτων.
Η ίδια θα παραμείνει σε υπηρεσιακό ρόλο, ωσότου αναδειχθεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών από τους βουλευτές και τα μέλη του κόμματος, μια διαδικασία που προβλέπεται πως θα διαρκέσει ως και δύο μήνες.
Η διαδικασία για να οριστούν οι υποψήφιοι θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, με τους υποψήφιους να χρειάζεται να εξασφαλίσουν την υποστήριξη οκτώ κοινοβουλευτικών για να μπουν στην κούρσα. Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας θα γίνει την Πέμπτη.
Ο 54χρονος «BoJo» θεωρείται ότι είναι ανάμεσα στους κυριότερους υποψήφιους για την ηγεσία των Τόρις.

Θετικός σε μία μικρή καθυστέρηση του Brexit ο Gove

Ανοικτός σε μία μικρή καθυστέρηση του Brexit, πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2019, είναι ο υποψήφιος για την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Theresa May, Michael Gove.
Δήλωσε ότι, είναι διατεθειμένος να καθυστερήσει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ για λίγες μέρες ή εβδομάδες, υπό την προϋπόθεση πως το Λονδίνο θα βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία για το Brexit με τις Βρυξέλλες.
Εάν είμαστε κατά 95% κοντά σε μία συμφωνία με την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου αυτή την ημερομηνία μπορούμε να την παρακάμψουμε για λίγο, είπε ο Gove μιλώντας στο BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης